vrijdag 27 januari 2012

Swing Swagger Coat

Toen ik het boek "Swing Swagger Drape" van Jane Slice-Smith zag bij het verschijnen in 2009, was ik gelijk verkocht. Het gebreide vest/buitenjas op de cover vond ik helemaal geweldig en alleen daarvoor al heb ik toen het boek besteld. Om de techniek van het breien van de vierkantjes onder de knie te krijgen, heb ik eerst de "Miter Vee" (omslagsjaal) gebreid die ook in het boek stond. Daarover schreef ik destijds dit berichtje.
Na deze omslagsjaal ben ik gelijk verder gegaan aan de "Swing Swagger Drape", een buitenvest/jas met een A-lijn en lijnenspel in het breiwerk, die ik ik heel erg mooi vond.
Het breiwerk heeft, door het oefenen met de omslagsjaal, geen extra problemen opgeleverd en was door het breien van de afzonderlijke vierkantjes leuk om te doen. Je werkt feitelijk per vierkantje van rechts naar links en in banen van onder naar boven. Voor- en achterpand worden op deze manier in 1 keer doorgebreid. De schoudernaden hoeven op deze manier alleen aan elkaar gemaasd te worden. De mouwen hebben een middenpaneel waar later de zijpanelen overdwars aangebreid worden.
De mouwen worden wel afzonderlijk met een mouwnaad in elkaargezet en in de armsgaten gemaakt. De onderkant van de jas wordt gevormd door de vierkantjes en geeft een speels effect. Met name de valling van het jasje en het "swingende" effect, zijn erg leuk en flatterend.
De "Swing Swagger Drape" heeft ruim een jaar helemaal afgebreid liggen wachten op het inzetten van de mouwen, al opgespannen en al....ja, 't is wat....
Het was nog maar twee avonden werk, het sluiten van de mouwnaden en mooi inzetten van de mouwen en nu is hij af. Weer een uffo (onaf project) veranderd in een affo (af project), ik ga hem met plezier dragen denk ik.
Voor de geinteresseerden, ik kocht het boek hier.
Het ISBN nummer is: 193306417X

De patronen van Jane Slice-Smith zijn ook los verkrijgbaar, neem daarvoor een kijkje op de website van Jane. Er is een verscheidenheid aan patronen te vinden die zich onderscheiden door een leuke verrassende twist die aan het ontwerp gegeven wordt.

5 opmerkingen:

simoneannemone zei

Wat een mooi vest!
Dat je die niet meteen afgemaakt hebt. Hij is zo leuk.

Aan de andere kant heb je nu nog het volledige draagplezier te goed.

(je weet het: altijd het van het positieve uitgaan)

Fijn weekend!

Saskia

Anoniem zei

Hoi Alice,

Prachtig.
gr bets

Corina zei

die is mooi geworden daar zul je nog veel plezier van hebben. Fijn dat er weer een project af is geeft denk ik veel voldoening.


Groetjes Corina

Moois van mie zei

indrukwekkend mooi!

Anoniem zei

Hoi Alice,

Wat een project zeg!! Daar zitten heel wat uurtjes in. Ik kan me voorstellen dat je blij bent, nu alles af is! Veel plezier met het dragen ervan!!

Groetjes Thea ♥