dinsdag 1 januari 2019

Bedenken en doen?

Bij de start van het nieuwe jaar nemen veel mensen zich voor om iets te gaan doen of veranderen: minder roken en minder drinken, meer sporten en afvallen. Na een aantal weken of sons zelfs dagen lopen die plannen meestal al in de soep. 
Jammer of de doelen te ambitieus gemaakt? 
Maak je lijstje met goede voornemens/plannen of doelen niet te lang en houdt het overzichtelijk in kleine stapjes, wellicht gaat het dan beter lukken. 
Als voorbeeld zette Libelle 50 voornemens op een rijtje die je wellicht wel kunt halen, klik hier om het lijstje te vinden. 
Dit jaar heb ik voor mezelf wel een aantal dingen bedacht die ik graag wil doen, laat ik ze nu geen goede voornemens noemen. Dat schept zo'n verplichting (overigens alleen voor mezelf hoor 😉) en lijkt dan ook vooraf al gedoemd zijn om te mislukken. 
Dus een paar punten van dingen die ik graag wil gaan doen, weer oppakken of afmaken dit jaar. 
Het zijn voornamelijk punten die te maken hebben met mijn creatieve hobby's, voor mij leuk om te doen en dan hopelijk goed te realiseren:


  • Bijhouden van mijn blog en regelmatig (het liefst minimaal 1 keer per week) nieuwe berichten maken;
  • UWYH oftewel Use What You Have, dus geen nieuwe spullen kopen als ik uit mijn stash kan kiezen;
  • FWYS oftewel Finish What You Started, afmaken van projecten waar ik ooit al eens aan begonnen ben. Heb nog aantal projecten in bakken en dozen die soms veel, maar soms ook heel weinig tijd en aandacht nodig hebben om afgemaakt te worden. Om het maar concreet te maken: minimaal 1 x per maand wil ik een UFO (Unfinished Object) wegwerken (gehaakt, gebreid, genaaid of wat dan ook);
  • Weer lingerie voor mezelf gaan maken. Dit is er zo ontzetten bij ingeschoten de afgelopen tijd, zo zonde! Ik vond het superleuk om te doen, zo jammer dat ik dat heb laten versloffen. Dus 6 complete setjes moet toch wel gaan lukken... en dan kan ik gelijk werken aan mijn voornemen om te gebruiken wat ik nog in voorraad heb;
  • Wat vaker een boek lezen, heb nog een aantal titels op mijn lijstje staan waar ik de tijd niet voor vrijmaak. Dus hup, op de bank met een kop lekkere thee, lekker warm gehaakte deken over mijn voeten, e-reader aan en lezen maar... 
Nou, ik ben benieuwd... wellicht helpt het ook om het hier maar gewoon neer te zetten. 
En dus is punt 1 van mijn lijstje gelijk opgepakt...😁💪


3 opmerkingen:

Marbada zei

Goede voornemens.....euh plannen!! Daar zitten er toch ook bij die ik ook heb gepland......vooral die UWYH en FWYS, ik heb ook aardig wat WIP's liggen..... het gaat ons lukken.... ;-)
De allerbeste wensen voor 2019.

Tinneshobbyworld zei

We gaan er alvast het beste van maken. Beste wensen voor het nieuwe jaar!

Lieve groetjes, Tinne

Goede voornemens zei

Leuke blog , wij hebben ook pas geleden ene blog geschreven over goede voornemens maar dan op het gebied van afvallen.