zaterdag 14 januari 2012

Welkom-slinger

Tijdens de laatste borduurclub zijn we bezig geweest met het maken van "banners" of slingers, daarover schreef ik in dit berichtje. Ik had mijn "affe" slinger nog niet laten zien. Voor het maken van de schildjes gebruikte ik 3 maten grijs/witte ruitjes en gemeleerd grijs vilt. De ruitjes heb ik bij de afzonderlijke schildjes door elkaar gebruikt voor het verrassingseffect.
Voor de letters gebruikte ik een applicatiealfabet, wat een leuk resultaat heeft opgeleverd.
Dochterlief was zo enthousiast over de slinger, dat zij er ook wel 1 wilde met haar naam, die heb ik ook gelijk maar gemaakt.
Om de slinger op te hangen gebruikte ik geen lint, maar maakte ik van de ruitjesstof een dubbelgestikte strook. Dat geeft een mooi bijpassend resultaat en is ook nog stevig. Aan het uiteinde van de strook naaide ik aan weerszijde een lingerie-oogje (toch handig om allerlei spulletjes bij de hand te hebben) en daarmee kun je de slinger makkelijk aan een haakje of spijkertje ophangen.
Patronen van slingers of banners kun je vinden in de Etsy-winkel van Big Dreams Embroidery.
(Thank you Kate for your nice reaction on my previous message)

De laatste dagen had ik nogal wat problemen met de reacties op mijn blog. De site bevroor gewoon als ik reacties wilde aanklikken. Inmiddels heb ik na een tip op de weblog van Petra, mijn instellingen veranderd en lijkt het opgelost te zijn. Dus mocht je geen reactie hebben kunnen plaatsen, het doet het weer, gelukkig!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel mooi geworden. Leuk dat die jonge meiden ons werk ook warderen. gr bets

Happy Stitches zei

Wat is tie mooi geworden alice!! hier zitten vast veel uurtjes werk in!

Anoniem zei

Hoi Dit is keurig afgewerkt en erg mooi. Ben er jaloers op!!!!!!!
Groetjes Rianne

Anoniem zei

Wat leuk!

Anoniem zei

Hoi Alice,

Die is mooi!

Knap gedaan!

Groetjes Thea ♥

Ingrid. zei

Ziet er erg mooi uit !

Big Dreams Embroidery zei

Hi again, Alice!
This is a stunning WELCOM banner you've made! Thank you again for mentioning my little shop. If anyone has any questions, please just ask me. (I don't speak/read the Dutch language but I can use a translator.)
Happy embroidering!
My kindest regards
Kate

Anja zei

Ik vind je slinger zo prachtig, dat ik meteen op speurtocht ben gegaan om het patroon te bemachtigen. Daarbij kwam ik terecht op de Big Dreams blog waar ik het ITH patroon ook gekocht heb. Zo maar in één klap twee geweldige blogs om te gaan volgen en dat alles na een dagje bezoek aan de huishoudbeurs. Bedankt voor je tip en veel borduurplezier nog.