vrijdag 6 januari 2012

Banners of slingers borduren

Het nieuwe jaar is net op gang en de eerste vrijdag is er dan uiteraard redelijk snel achteraan: tijd voor de eerste bijeenkomst van de borduurclub in 2012. Met een groep van 19 (machinaal) borduursters komen we bij elkaar om een dag met elkaar te borduren, een project of techniek uit te werken en natuurlijk gezellig met elkaar ideetjes uitwisselen, borduurvragen beantwoorden, elkaars gemaakte projecten bewonderen of zomaar over van alles en nog wat kletsen.
Daarbij ontbreekt een vers kopje koffie of thee met iets lekkers uiteraard niet, kortom een uiterst leuke en leerzame dag.
We kiezen vooraf een techniek, project of onderwerp wat we de volgende borduurclub gaan doen en zoeken daar de bijpassende patronen en websites bij.

Dit keer hadden we gekozen voor het maken van slingers of banners om op te hangen bij bijzondere gelegenheden of zomaar voor de gezelligheid.
Elke letter van het woord dat je wilt maken, wordt op een "schildje" geplaatst en de schildjes worden dan een voor een in 1 keer in de ring (in-the-hoop) geborduurd. Op elk schildje worden 2 knoopsgaatjes geborduurd en als je die opensnijdt en door deze knoopgaten een lint rijgt, krijg je een prachtige slinger met een toepasselijke tekst.
In de Etsy-winkel van Big Dreams Embroidery vind je een aantal ontzettend leuke slingers (in minimaal 3 verschillende maten) voor diverse gelegenheden:
- Cupcake slinger;
- Hartjes slinger;
- Ballonnen slinger;
- Flower Power slinger;
- en nog veel meer..(ik heb geen aandelen, ik vind de patroontjes gewoon heel erg leuk..)
De meeste van de patronen van Big Dreams Embroidery zijn applicatiepatronen of "in-the-hoop" patronen met een uitgebreide beschrijving erbij (wel in het engels).

De bovenste  en onderste foto laten een aantal van de schildjes zien die gemaakt werden vandaag. De slingers zijn nog niet helemaal af, de uiteindelijke resultaten zien we waarschijnlijk bij de volgende bijeenkomst in februari.
Ik moet nog 2 schildjes voor mijn welkomstslinger maken, zodra ik die af heb, laat ik hier het uiteindelijke resultaat van mijn borduurwerk zien.

7 opmerkingen:

Big Dreams Embroidery zei

I am thrilled to see your wonderful banners, Alice! You and your group are very talented - your thread and fabric choices are lovely.
Thank you so much for your kind words about my designs and for mentioning my shop too.
Happy embroidering!
Kate

simoneannemone zei

Dit is ook weer zo'n mooi project om met de borduurmachine te maken.

leuke patroontjes en stofjes hebben jullie hiervoor gebruikt.

Saskia

Anoniem zei

Hoi Alice,
Het was dan ook weer ontzettend gezellig.
Wat moeten we nou zonder borduurmachine doen?
Ik zou hem echt missen.
gr bets

leonie zei

Wauw, wat leuk zeg! Mooie resultaten!

poetsie zei

Wat maken jullie toch mooie dingen met de bordurrmachine. Je kunt er werkelijke bijna allrs meemaken.

Anneke van Diggelen zei

Jullie maken leuke dingen!!!!!
Kan je nog lid worden van zo'n borduurclub???
Of is het een besloten borduurclub???
Het is altijd een genot om je blog te volgen, zoveel verschillende interesses!!!

Groetjes Anneke

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat moeten dat toch leuke bijeenkomsten zijn! kan me helemaal voorstellen dat je weg bent van die patroontjes, die cupcake slinger is echt geweldig!