donderdag 6 oktober 2011

Elke maand een kledingstuk: oktober

Ik ben er vroeg in de maand bij: een kledingstuk voor de maand oktober en dan heb ik ook nog een dubbel resultaat om te laten zien. 
Ik heb uit mijn omvangrijke stapel patroonbladen een aantal apart gelegd met modellen die ik beslist "ooit"nog eens wil maken. Juist dit stapeltje nodigt uit om uit te kiezen voor de uitdaging om minimaal 1 kledingstuk per maand te maken.
In de Knipmode van oktober 2007 stond een trui met lange col en heupboord. Ik had het model ooit eens bij iemand in "real live"gezien en vond het toen al een ontzettend leuk model.
In de Knipmode stonden verschillende combinaties van de trui: sportief, met laagjes, voor uitgaan en werk.
Ik heb gelijk maar twee versies van de trui gemaakt, beiden van een soepele rekbare stof.
Voor het eerste model koos ik een dunne gebreide tricot in gemeleerde grijstinten, voor het tweede exemplaar een lila/grijze dunne tricotstof.
De trui wordt helemaal met lock- en covermachine in elkaar gezet en afgewerkt. Het grijze exemplaar zat inderdaad redelijk snel in elkaar. Bij het lila/grijze exemplaar zat ik echt niet op te letten: ik lockte de col aan de onderboord en die vond ik toen wel erg wijd. En ja, toen ik die had ingenomen kwam ik erachter dat ik de onderboord niet in de halsrand van de col kon krijgen (natuurlijk te kort), zag ik pas wat ik had gedaan. Lekker suf, om de trui af te kunnen maken moest ik nog even bij de stoffenkraam langs om een nieuw stukje stof te kopen voor de col.
En toen ik nogmaals de lila/grijze stof goed bekeek, zag ik dat ik de buitenkant als goede kant had gebruikt. Niet echt een probleem, beide kanten zijn te gebruiken als goede kant, maar als ik had gekeken had ik het zeker andersom gedaan.
Ik had zeker geen haast, maar had later dat gevoel wel..enfin, ik heb er twee heerlijk draagbare truien bij die leuk staan, in de smaak bij puberdochter vallen (voor de goede orde voor mij, niet voor haar, duh..:-) goed te combineren zijn.

3 opmerkingen:

Marian zei

Wat een trubbels heb je gehad, ik ben blij dat het af en toe ook eens bij een ander is :)

je truien zijn LEUK!! én weer helemaal in,ben vanmiddag kleding wezen kopen, en zag ze zowat identiek als die van jou voor heel veel geld in de winkel hangen...

Simoneannemone zei

Wat een leuk model heb je uitgekozen voor de uitdaging van oktober.

Mooi stofjes heb je gebruikt.

En herkenbaar hoor dat al je even niet oplet het helemaal verkeerd kan gaan.

Saskia

Jos van KloskaCreAtief! zei

Haha, je hebt er wel extra werk aan gehad zo, als het dan fout gaat, gaat het ook helemaal fout! Erg leuk model dat je inderdaad steeds kunt combineren met wat anders leuks eronder. Veel plezier met dragen!