woensdag 26 oktober 2011

~ Een bloemetje op woensdag ~ Duizendknoop

Sinds dit jaar heb ik de duizendknoop in mijn tuin staan, een pol gekregen van een andere tuinierster.
Nadat ik het stukje duizendknoop (Persicaria) had geplant is deze gelijk aangeslagen en staat nu al geruime tijd te bloeien in de tuin.
Persicaria komt het beste tot z'n recht in een grote groep. Een vak van twee à drie meter lengte, bij een breedte van één tot anderhalve meter sorteert pas goed effect.
Persicaria groeit met wortelstokken en heeft de neiging zich flink uit te breiden. Over het algemeen is het Persicaria een gemakkelijke plant. Zelfs op zandigere grond groeit en bloeit de Persicari prima. Geef de plant een zonnige of halfschaduw plaats en een voedzame grond die niet al te droog wordt.
Er zijn inmiddels behoorlijk veel verschillende soorten duizendknoop gekweekt: met rode, roze tot witte bloemen, hoge en lage en bodembedekkers.
Ik wilde een licht gekleurde soort in de tuin planten, maar de duizendknoop is niet makkelijk te vinden bij de bekende tuincentra, ik heb ze daar nog niet kunnen kopen.
De duizendknoop is ~ Een bloemetje op woensdag ~ geworden, meer bijdrages vindt je weer bij Veronique.

3 opmerkingen:

Jacqueline zei

Wat staat hij er bij jouw nog prachtig bij. Hij wil idd wel woekeren maar blijft toch een aanwinst voor de tuin

trudy zei

Prachtige kleuren!!

paula zei

zag je blondamsterdam borduurtjes op de handdoeken ,Mag ik zo brutaal zijn en vragen of ik ze uiteraard tegen vergoeding mag hebben ?
hoop van je te horen
groetjes Paula