maandag 3 oktober 2011

E-reader omslag

Sinds een paar maanden heb ik een e-reader, waarvan ik met plezier gebruik maak. Heel bewust heb ik er destijds geen omslag voor gekocht, die vond ik er wel handig eruitzien, maar zo saaaaaaaiiii...
Het lezen met de e-reader gaat prima, maar doordat ik het oplaadsnoer en de oortjes ergens los en apart bewaar, ben ik het oplaadsnoer al eens kwijtgeraakt.
Goede reden dus om zelf een e-reader omslag te maken. Ik had in mijn stoffenvoorraad een aantal bij elkaar passende fat-quarters liggen, die hiervoor perfect zouden zijn.
De combinatie van de turquoise/bruine lapjes was ik helemaal weg van. De stofjes zijn van Marcus Brothers en Michael Miller.
De maat van de omslag knipte ik eerst uit het al eerder genoemde strijkplankmolton van de Hema.
Op het turquoise lapje heb ik een uiltje van Embroidery Library geborduurd, in de kleuren passend bij de gebruikte lapjes. Daarna heb ik de stof passend geknip voor de voor- en achterkant van de omslag.
Tussen de molton en de binnenkant van de stof, heb ik heel erg stevige tussenlaag van vlieseline gebruikt. Deze is toch nog enigzins naaibaar en beschermd na verwerking, de e-reader tegen stoten en beschadigen.
Om de e-reader in de hoes te houden gebruikte ik een restje schouderband dat ik tussen het biaisband naaide. Aan de binnenzijde een extra zakje voor het oplaadsnoer en oortjes (om muziek te luisteren).
Aan de buitenkant maakte in in de lengte een extra elastieke band die ik om de omslag kan vouwen zodat de e-reader niet uit de hoes kan vallen en een extra knoop met elastiekje om het helemaal zeker te weten.
Nu kan ik de e-reader als een boek vasthouden aan de omslag en heb ik al mijn spulletjes bij de hand.
Hier, hier en hier vindt je handleidingen om zelf een e-reader omslag te maken.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Je omslag is geweldig geworden. Het uiltje is zo leuk. Bedankt voor de link, hij zal heel leuk staan op een tas

Tialda zei

Ow wat een mooie omslag!! Ik heb zelf wel een gekochte... Knalroze, dus niet zo saai. Maar als ik die van jou zie, prikkelt het me wel om er toch ook eentje zelf te maken ;-)

Simoneannemone zei

Wat een mooie e-readeromslag heb je gemaakt. Mooie die kleuren/stoffencombinatie.

Mijn e-reader wacht ook nog steeds op een hoesje. Heb wel een omslag (degelijk zwart) maar wil daar nog een hoes omheen maken voor onderweg.

Maar zoals zoveel dingen staat dat nog steeds op mijn "nog te doen lijstje".

Groetjes,
Saskia

kangkalangka zei

helemaal mooi weer Alice

Yvonne zei

Hoi Alice, deze ziet er weer heel erg leuk uit.

Groet
Yvonne

KleinesLieschen zei

Oh I found this light blue fabric a few years ago in USA...nice, to see it here!

Regards, Andrea