dinsdag 17 september 2013

Spiegeltjes op vrijdag de 13e

Het was 'risky business' om uitgerekend op vrijdag de 13e te gaan borduren met spiegeltjes. En het bleef ook niet uit tijdens de borduurclub van afgelopen vrijdag: er viel 1 spiegeltje in stukken en in 1 sprong een barst tijdens het borduren.
In eerdere berichten liet ik al zien hoe het borduren met spiegeltjes in zijn werk gaat. De dames van de borduurclub hadden echter nog niet eerder gedaan, vandaar dat we al voor de vakantieperiode hadden afgesproken om dit in september alsnog een keer te doen.
Inmiddels kun je bij VHZ de betreffende spiegeltjes (klik hier) bestellen, heel handig en vermijd je invoerrechten en hoge verzendkosten.

De patronen voor het verwerken van spiegeltjes vind je bij Smart Needle, er zijn 3 verschillende collecties waar je uit kunt kiezen:
- Girly Mirrors (klik)
- Animal Mirrors (klik)
- Safari Mirrors (klik)
Er werden verschillende patronen tijdens de borduurclub uitgeprobeerd en dan is het heel leuk om te zien wat uiteindelijk de resultaten waren.
Inmiddels heb ik 4 van de spiegelpatroontjes uitgeprobeerd: een muis, olifant en uil als losstaand spiegeltje, de krokodil is op een omslagboekje geborduurd.
De losse spiegeltjes kun je in of aan een tas bevestigen met de musketonhaak die ik bij de bouwmarkt zag liggen. Zo worden het ook echte gebruiksvoorwerpen.
Puberdochterlief heeft nooit spiegeltjes genoeg om te checken of haar haar goed zit. Ik denk dat een van de losse exemplaren in haar tas 'verdwijnt'.

Geen opmerkingen: