vrijdag 13 juni 2014

Pukkels

Als moeder van een 17-jarige puberdochter moet ik vaak erg grinniken als ik de dagelijkse strip "Pukkels" in het Algemeen Dagblad lees, zou zo maar over ons kunnen gaan! 
Pukkels is de Nederlandse naam van de van oorsprong Amerikaanse strip Zits, waarin het draait om de avonturen van de 15-jarige puber Jeroen Donkers (Jeremy in de Amerikaanse uitgave).
Anderhalf jaar na het debuut van schrijver Scott en tekenaar Borgman, verscheen de strip al in meer dan 650 kranten, onder andere in Het Parool en het Algemeen Dagblad.
Jeroen is een middelmatige scholier, aankomend muzikant en gekweld door pukkels en andere ongemakken van de puberteit. Alles speelt zich af rond school, huis, en in de oude bus die ze gekocht hebben. De kloof tussen de generaties is feitelijk het echte onderwerp van de strip, en als uitloper daarvan de manier waarop er wordt omgegaan met bijvoorbeeld nieuwe media. Dat levert de ene hilarische strip na de andere op, met situaties die zowel voor pubers als voor ouderen herkenbaar zijn.
Grinnik even met me mee:
Tja....

2 opmerkingen:

DagelijkseOnzinDingen zei

Toen wij het Parool nog hadden las ik de Pukkels ook vaak als eerste. Kon daar samen met zoon, die toen best wel heftig puberde, wel eens lekker om lachen. Dat was dan weer een fijn momentje! Het was zo herkenbaar!

simoneannemone zei

Ik ken de strip niet maar die je hier plaatst zijn wel herkenbaar :-)

Saskia