vrijdag 27 juni 2014

Blue Lagoon omslagdoek ~ Lily Go

Enkele weken geleden zag ik op de website van Het Wolcafe dat daar het zogenaamde "verloopgaren" werd verkocht. Ik vind het effect van de in elkaar overlopende kleuren heel erg leuk en ben gelijk maar even gaan kijken welke kleuren er nog waren. Ik ging dus met twee bollen Limited garen in mijn scooterkoffer weer naar huis.
Limited by Wolcafé wordt, zoals de naam al zegt, in gelimiteerde oplages gemaakt. Elke keer zullen er nieuwe kleuren bedacht worden. En ook zal de samenstelling van de draad met de seizoenen mee veranderen.
Op dit moment kun je kiezen uit een 100% katoenen variant en een variant met een combinatie van wol/katoen. Ik kocht van beide varianten een bol.
Ik ben begonnen met de katoenen bol, de groene/lichtblauwe en heb daarvoor een patroon van een omslagdoek van Lily Go gekozen: Blue Lagoon.
Deze omslagdoek wordt vanuit het midden gehaakt en is een combinatie van stokjes en lossen. In het patroon ontstaan een soort blaadjes die naast elkaar zitten. Het blaadjespatroon wordt herhaald tot er ongeveer 80% van de bol is gebruikt. Ik heb in eerste instantie iets te ver in het blaadjespatroon doorgehaakt, ik had te weinig over om de opengewerkte rand genoeg te herhalen.
Daarom heb ik een herhaling van het blaadjespatroon uitgehaald en ben vervolgens begonnen met de eindrand. Deze ontstaat door dubbele stokjes af te wisselen met lossen die relatief ver uit elkaar gehaakt worden zodat een heel luchtig patroon ontstaat.
Ik moest wel even wennen aan de katoenen draad die is opgebouwd uit allemaal afzonderlijke draadjes, het heeft de neiging om te stropen en dan krijg je lussen. Maar met de andere haaknaalden is dit probleem eigenlijk gelijk opgelost.
Er bleef na drie herhalingen van het eindpatroon nog een heel klein stukje garen over, ik denk nog geen meter. Dat is wel heel erg goed uitgekiend dus.
Voor een mooi eindresultaat heb ik de shawl opgespannen. Hoewel de meningen verschillen, vind ik dat de finishing touch van je werk. Het patroon komt zoveel mooier tot zijn recht na het opspannen. Klik hier voor een foto-uitleg hoe je het opspannen in zijn werk gaat.
Ik vind het kleurverloop van het garen mooi het was een leuk project om te haken en het resultaat is een luchtige zomershawl die heerlijk draagt.
Patroon: Blue Lagoon van Lily Go
Garen: Limited by Wolcafe 100% katoen
Gewicht: 225 gram
Looplengte: 825 meter
Gebruikte naald: 4.0 mm haaknaald

11 opmerkingen:

nelleke markesteijn zei

Mooi!! Mooie kleuren en hele mooie overgang van de ene naar de andere kleur.
Ook het shawl/ontwerp is heel mooi en zoals je het gemaakt hebt, met maar 1 meter over; knap werk.

Jos van KloskaCreAtief! zei

Prachtig!

Tialda zei

Twee prachtige sjaals!

Monique van den Berg zei

Mooi kleurverloop. Ik blijf de kleurverandering spannend vinden.
Leuk patroon ook.

Groetjes, Monique

Andrea zei

Heb de wol besteld. Ik zag wel dat het een 200gr bol is. Heb jij dus met 100gr of 200gr gehaakt?
Dank Andrea

Alice zei

Ik heb dus ook met een bol met meer gram gehaakt, mijn bol was 225 gram en geen 100 gram. Gr. Alice

Anna zei

Gorgeous !!!
Anna

Anoniem zei

Super. Dank je... Andrea

Corina zei

Die is mooi geworden en wat is dat mooi dat verloop in het garen.
Hier ga je van de zomer veel plezier van hebben.

Corina

Mrs. C zei

I love, love, love this shawl!!! So pretty! The color gradation in the yarn is amazing! I bought the pattern today and I can't wait to start! :)

Terray zei

Ohhhhh nog zo'n mooierd!!! En wat een leuk patroon. Groetsel Tertia