woensdag 25 juni 2014

Haaknaald

De afgelopen week ben ik druk aan het haken geweest om mijn achterstand van de meehaakdeken in te halen. Dat is bijna gelukt, zodra ik bij ben zal ik het resultaat weer laten zien.
Dat is echter niet het enige haakproject waar ik mee bezig ben geweest, inmiddels heb ik twee shawls gehaakt met Limited garen van Het Wolcafe.
Nu ben ik in de gelukkige, maar oh zo gevaarlijke positie, dat ik de bollen Limited live kan zien en bekijken bij Het Wolcafe. Het kleine pandje met de oh zo verleidelijke garens en patronen is op loop- en fietsafstand, wie kan daar dan weerstand aan bieden...
Elke dinsdagavond wordt er brei- en haakcafe gehouden, ik ben de afgelopen twee weken ook geweest. Erg leuk om met elkaar te haken of breien, ideetjes en patroontjes uit te wisselen of bespreken.
Nu haak ik al heel lang met een gewone ijzeren haaknaald, heel ouderwets. Dus ging ik maar op zoek naar een exemplaar die lekker in mijn hand moest liggen en natuurlijk ook lekker haakte. Mijn eerste aankoop was een KnitPro haaknaald. Maar, poeh, wat haakte die beroerd en wat zag mijn haakwerk er belabberd uit. Ik heb alles weer uitgehaald en ben weer opnieuw begonnen, met de oude vertrouwde ijzeren haaknaald.
Maar gisterenavond ben ik, na een avondje proefhaken, overstag gegaan voor de Clover haaknaalden. Deze liggen wel lekker in mijn hand, ze haken heel erg fijn en het haakwerk wordt weer zo mooi en regelmatig als ik graag wil. Voor de shawls gebruik ik naald 4.0, voor de meehaakdeken 4,5 en 5.00 mm. Die heb ik ook gelijk maar meegenomen..
Inmiddels ben ik bijna weer zover als ik was met de sjaal, foto's en uitleg volgen nog.

6 opmerkingen:

Tialda zei

Wat een bofkont bij jij Alice, Wolcafe zo op je fietsroute! En zo'n paarse kleurstelling heb ik mijn oog ook op laten vallen. Maar eerst de 9 weken van de cal bijhaken! Ik ben ook erg grote fan van de Clover Armour, daarmee ben ik in staat om te haken en met de gewone haaknaald niet ;-)

simoneannemone zei

Fijn dat je een fijn hakende haaknaald hebt gevonden.

Lijkt me heel gezellig en inspirerend om naar een wolcafé te gaan.

Elizabeth zei

Wat een mooi garen laat je daar zien. Ik kan me begrijpen dat er zomaar wat bolletjes mee naar huis gaan...
Ik haak ook altijd met ouderwetse haaknaalden, kan echt niet overweg met alle andere versies. Maar het is jou toch gelukt, lees ik.
Fijne avond nog!

Groetjes, ELizabeth

Jos van KloskaCreAtief! zei

Mijn twee favorieten bij elkaar: limited wol en de clover amour haaknaalden!!

ria houweling zei

Hoi Alice,
Fijn dat de haaknaalden bevallen!
Na verleden week was ik bang dat ik je op het verkeerde spoor had gezet.......
Kom je Dinsdag ook weer gezellig langs?
Groetjes

Dieneke Knikker zei

Hier ook een clover, haakt voor mij ook veel fijner! En bizar he hoeveel verschillende er zijn, en prijzen
Groetjes