dinsdag 11 februari 2014

Parfumflesje ~ Noa van Cacharel

Cacharel is een Frans merk van pret-a-porter kleding, parfums en accessoires. Het bedrijf was opgericht in 1962 door Jean Bousquet, allereerst als een kledingmerk. Cacharel ontwerpen zijn herkenbaar aan hun jeugdige stijl, vrouwelijkheid, finesse en gebruik van heldere kleuren. De presentatie van de eerste blousecollectie in Parijs trok veel aandacht, de introductie van seersuckerblouses en een cover van Elle Magazine in 1963 lanceerden Cacharel op het internationale podium.
In 1975 gaf Bousquet LÓreal opdracht om een parfum voor zijn merk te creëren. In 1978 werd de succesvolle Anaïs Anaïs gelanceerd gevolgd door o.a. Loulou, Eden en natuurlijk Noa.
Noa is een subtiele, warme en vrouwelijke geur. Het parfum werd geïntroduceerd in 1998 en is een groot favoriet onder veel vrouwen. Noa is een luxe, tijdloze bloemengeur en staat voor een dromerige, wijze en fascinerende vrouw. Deze zachte vrouwelijke geur bevat warme aroma's van bloemen, fruit en noten. In elk flesje Noa zit een kleine balletje dat op een parel lijkt.
Het derde patroontje in de serie van parfumflesjes die ik omgezet heb van hand- naar machineborduurpatroon.
Bij het uitborduren van deze kruissteekpatroontjes is het leuk om te zien hoe het patroontje wordt opgebouwd met de kruissteekjes. In eerste instantie lijkt het nog nergens op, maar elke volgende kleur van het patroon geeft er meer vorm aan.
Dit patroontje bestaat uit lichte beige/ecru tinten en de dop is iets bruiner om een goudkleur te laten lijken. Voor deze patroontjes heb ik Madeira kleuren gekozen en voor de bleekroze tint een kleur van Aurifill. Ik kon voor een passende bleekroze kleur geen goede kleur vinden in de Madeirakast. Ik heb twee proefversies geborduurd, de eerste vond ik qua kleurencombinatie niet mooi. Bij het tweede proefborduursel kon ik makkelijker de juiste kleuren bij elkaar zoeken.
Dit patroontje is in pasteltinten geborduurd. Met deze kleurencombinatie wilde ik de "zachtheid" van het Noa parfumflesje  tot zijn recht laten komen in het borduurpatroontje. Op het crèmekleurige vilt dat ik voor alle flesjes gebruikte, vallen de kleuren nu iets weg tegen de achtergrond. Maar op witte achtergrond zal dit beslist niet gebeuren.
Mocht je een ander soort garen willen gebruiken, dan zijn er heel veel conversiekaarten op het internet te vinden om de Madeira kleuren om te zetten naar het garen van je keuze.

3 opmerkingen:

Corina zei

Hier staat ook zo'n flesje in de kast.
Heel mooi gedaan weer hoor.

Corina

Bets zei

Super mooi gedaan weer.
Zo krijg je een hele serie leuk hoor. gr bets

Marian zei

Gossie...wat leuk, en ook zo leuk ' het verhaal ' erbij, ik heb ook o.a. Die parfum, maar wist van die achtergrond niets...leuk gedaan...