zondag 2 februari 2014

Blackboard tasjes

Het borduren van "in the hoop"(in-de-ring) patronen levert, nadat de laatste steek is gezet, bijna altijd een compleet afgewerkt item op. Natuurlijk moeten hier en daar naden en losse draadjes afgeknipt worden, maar meer dan dat is het eigenlijk nooit. 
Bij Anita Goodesign zag ik vorige maand deze 'blackboard'-tasjes. Ik vond ze gelijk leuk en ze belandden om mijn denkbeeldige to-make lijstje en in mijn overvolle to make mapje op mijn laptop...vast herkenbaar...
Het design van deze tasjes lijkt op teksten die met krijt op een schoolbord zijn geschreven en wat nog leuker is: het zijn allemaal naai- en quiltgerelateerde uitspraken en gezegdes.
Het patroon begint met het plaatsen van de buitenlijnen op scheurvlies, daarna wordt de rits vastgezet op de scheurvlies en vervolgens wordt de stof van de voorkant vastgezet.
Ik kon het niet laten en heb mijn eigen draai aan de tasjes gegeven. Aan alle tasjes maakte ik een ophanglusje, lijkt me gewoon handig als je het even ergens aan wilt hangen of in je tas wilt vastmaken aan een haakje of zo.
Twee van de tasjes zijn in de oorspronkelijke kleuren: zwart met witte letters. De tweede 'draai' aan het patroon was het gebruik van organza in felle kleuren bij de voorkant van twee van de tasjes (neongeel en - roze).
Op de foto's komt de felle kleur niet echt tot zijn recht, maar het is echt neon en het geeft een heel grappig effect. De teksten zijn ook in neonkleuren geborduurd. De organza leg je aan de voorkant van de stof van het zakje en stik je op dezelfde manier vast in het borduurpatroon. Je hoeft er geen aparte handelingen voor te doen, alleen even opletten dat het niet schuift of dubbel gaat zitten.
De laatste versie van het tasje is een witte met zwarte letters, voor deze heb ik voor het contrast een zwarte rits gebruikt (tikte ik op de kop voor 40 cent bij de kringloop).

Patroon: Blackboard Bags van Anita Goodesign(klik)
Afmeting tasje: ongeveer 13 x 18 cm
Gebruikt garen: Auripoly # 40 Neonkleuren (klik), zwart en wit
Materialen: vilt (Stoffenkraam, klik) en organzarol (Action (klik) ligt bij de hobbyartikelen inmiddels op rolletjes van ongeveer 30 cm breed, verschillende kleuren), ritsen (eigen voorraad en kringloop)

6 opmerkingen:

Tiny Spaan zei

leuk hoor en erg makkelijk die tasjes

Tialda zei

wat leuk die tasjes... Staat zo hoog op mijn verlanglijstje "In the Hoop"projecten.... Maar durft het nog niet zo goed...

poetsie zei

Mooie lettertypes zijn dit.
Vooral die met 'my soul' vind ik heel erg gaaf, het doet me een beetje denken aan oude reclames uit de jaren 50.

Elizabeth zei

Heel bijzonder leuke tasjes!

Jos van KloskaCreAtief! zei

oh wauw, wat zijn ze LEUK!!

Marian zei

Wat een leukerds...echt gaaf is dit.