woensdag 26 februari 2014

Parfumflesje ~ Cool Water van Davidoff

Het laatste patroontje van de parfumflesjes is af: Cool Water van Davidoff.
Zino Davidoff  was de oudste van vier kinderen en zijn vader, Henri Davidoff, had een tabakswinkel. In 1911 moest het Joodse gezin vluchten naar Zwitserland uit schrik voor opkomende etnische aanvallen die plaatsvonden in Rusland. Halverwege de jaren 20 reisde Davidoff naar Cuba, waar hij er al werkend in een tabaksfabriek alles leerde over sigaren. In 1930 nam hij de tabakswinkel over van zijn ouders en ontwikkelde er een heel assortiment aan sigaren.
In 1948 werd hij pas echt bekend toen hij zijn sigaren de namen van grote Franse wijnen als Haut Brion, Latour, Rothschild, Lafitte, Margaux en Mouton gaf.
Tijdens de Cubaanse Revolutie kon hij in een contract afsluiten met Fidel Castro. Hij kreeg daarbij exclusieve verkooprechten voor 3 miljoen sigaren. In 1988 werd het contract verbroken. Dit kwam volgens Davidoff doordat de Cubanen op zoek waren naar extra buitenlandse inkomsten en ze de kwaliteit van zijn sigaren niet konden evenaren.
Zino rookte vijftien sigaretten, twee corona's en een pijp per dag en stierf op 87-jarige leeftijd.
Davidoff is eveneens een producent van modeartikelen, waarmee begin jaren 80 werd begonnen. Het uitgebreide assortiment bestaat uit horloges, stropdassen, lederwaar, pennen, parfums, cognac en koffie.
Sinds de introductie in 1996 is Davidoff Coolwater Woman niet meer weg geweest uit de top-5 van meest verkochte parfums. Samenstelling aroma's: citroen, kwee-appel, zwarte bes, ananas, meloen, lotusbloem, waterlelie, meiroos, lelietje-van-dalen en jasmijn. Een frisse, maar toch zeker pittige geur!

Dit waren de 5 parfumflesjes die ik naar kruissteekpatronen voor de borduurmachine heb omgezet.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de patroontjes:  via de pagina Borduurpatronen (tabblad bovenaan dit weblog) of via deze link (klik hier), vind je alle informatie hoe je ze bij me kunt bestellen.

Ik heb nog wat meer patroontjes gemaakt, die zal ik nog op de pagina erbij plaatsen en er dan een berichtje aan wijden. De uitgeborduurde patroontjes heb ik uiteraard bij me tijdens de Borduurbeurs in Sliedrecht op 5 april a.s. Je kunt ze dan "live" bekijken.

5 opmerkingen:

Bets zei

Ook deze is weer super mooi. gr bets

Atelier Eigenhandig zei

Deze is ook weer prachtig. Heel erg mooi gemaakt.

Groetjes van Janny.

Dieneke Knikker zei

Heel Mooi! Knap staaltje werk!

Corina zei

Ik vind het stuk voor stuk kunstwerken.
Mooi hoor ook deze weer, knap hoor.

Corina

simoneannemone zei

Deze is ook weer zo mooi uitgewerkt.

Leuk om ook het achtergrondverhaal te lezen.

Saskia