zondag 29 mei 2011

Sterren op het doek

Ik ben zeker geen fervent televisiekijker, ik ga niet zomaar elke avond achter het kastje zitten om te kijken wat er toevallig uitgezonden wordt. Maar een aantal programma's kijk ik wel graag. Een daarvan is Sterren op het doek.
In Sterren op het Doek geven bekende Nederlanders zich over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van presentatrice Hanneke Groenteman. Wat laten ze zien van zichzelf? En wat zeer zeker niet? Ze mogen één van de schilderijen mee naar huis nemen en daarbij zelf kiezen welke. Welke zal het worden? De overige schilderijen worden na iedere aflevering geveild voor het goede doel.
Het is elke keer weer verrassend om te zien hoe het proces van het maken van een schilderij nu echt gaat en met name de vaak heel verschillende resultaten zijn leuk om te zien. De beelden van de kunstenaars en hun creatieve proces wordt afgewisseld met een interview door Hanneke Groeteman met de bekende Nederlander en ook dat levert soms bijzondere dingen op. De aflevering met Bennie Jolink van Normaal was onverwachts onthullend, maar ook mooi.
Dit is al weer het 5e seizoen dat het programma te zien is en de meeste afleverinen van dit seizoen zijn al geweest, er komen er nog 3: 12 juni met Marc-Marie Huijbregts, 19 juni met Frans Bauer en 26 juni met Yvon Jaspers.
Hier en hier kun je afleveringen uit voorgaande seizoenen en dit seizoen terugkijken.

Ik ben begonnen met een ripple stitch plaid, dit zijn de vorderingen tot nu toe:
Dus, nog een heel eindje te gaan...

Geen opmerkingen: