vrijdag 20 mei 2011

Aquablauw t-shirt

Afgelopen dagen heb ik een aquablauw t-shirt geborduurd. In eerste instantie viel het resultaat me wat tegen, het gekozen borduursel kwam niet helemaal tot zijn recht naar mijn idee. Maar nadat ik gisteren de borduursels had afgemaakt met de zilverkleurige hotfixsteentjes, was het wel naar mijn zin.
Voor het borduren van t-shirts span ik meestal een steunvlies genaamd "mesh" in de ring.
Mesh is heel goed te gebruiken voor moeilijk te borduren stoffen. Het is perfekt voor dunne T-shirts, fijne blouses enz. Mesh voelt heel zacht aan, maar is toch heel sterk en geeft daardoor blijvend steun aan eht borduursel en beschermd de te borduren stof. Mesh kun je niet wegscheuren, maar wordt weggeknipt aan de achterkant van het borduursel.
Mesh heeft een soort ingeweven ruitjespatroon. Om nog meer stevigheid aan het borduursel en t-shirt te geven, kun je zelfs twee lagen mesh inspannen. Daarbij moet je er wel op letten dat bij 1 laagje mesh de ruitjes horizontaal en van het andere laagje mesh diagonaal op elkaar ingespannen worden. Dit geeft nog extra stevigheid aan een dik borduurpatroon en fixeert de rekbare tricot dan optimaal.
Met tijdelijke plakspray plaats ik het t-shirt op de versteviging, kader- of bastingsteek om het borduursel plaatsen, laagje avalon bovenop en borduren.
Patroon: Art Deco Floral Neckline van Embroidery Library
Gebruikte garens: Angel King zilver, Sulky Metallic kleurno. 142 7052 en Robinson Anton rayon kleurno. turquoise no. 2352.

Begin mei brachten we het weekend door in Sint Maartenszee, het was het weekend met het prachtige weer met temperaturen ruim boven de 20 graden. We hebben na een heerlijk klein weekje camping, aan de Noord Hollandse kust, genoten van de omgeving en het weer. Het huisje dat ik had geboekt viel wat tegen, dat ga ik niet promoten of noemen hier. Maar de omgeving en het strand zijn wel aan te bevelen, hoewel we hier en daar wel de zwartgeblakerde duinen zagen:

3 opmerkingen:

simoneannemone zei

Wat een mooi borduursel heb je op het shirt gemaakt. De hotfixsteentjes maken het inderdaad helemaal af.

Saskia

fotomarieke zei

Prachtig borduursel
Quickie/Marieke

poetsie zei

Het resultaat mag er weer zijn!
Dank voor de uitleg over de mesh!