zondag 1 mei 2011

Mysterie

Emile Bode is de "huishoud" journalist van de Telegraaf. Elke zaterdag geeft hij tips en trucs voor en uit het huishouden, vaak wordt hij daarvoor getipt door andere lezers.
Enige maanden geleden had hij het over de mysterieuze gaatjes in dames t-hirts, altijd op buikhoogte en vrij klein van omvang, maar in de was werden ze natuurlijk almaar groter.
Heel herkenbaar, ik heb het ook wel eens tot mijn grote ergernis. Ik probeer ze dan te maken door er vlieseline achter de strijken of heel voorzichtig dicht te stoppen, maar mooi wordt het niet echt.
We hebben geen motten, ik draag zelden een riem en de rand van het aanrecht is glad en heeft geen scherpe randjes of uitsteekseltjes, kan me niet voorstellen dat het van de gordel in de auto is, maar wat dan....??
Ik ben niet de enige die zich afvraagt waardoor ze ontstaan, kijk maar eens hier, hier of hier.
Enfin, de oplossing heb ik voor mezelf nog niet gevonden, het is zeker geen slijtage, ik heb het ook in pasgeborduurde t-shirts en dat vind ik helemaal zonde.
Herkenbaar voor je of weet je de oplossing, laat je het me dan weten?

Ik kreeg een prachtige bos rode rozen van DH, waarvoor? Dat houd ik even als mysterie...:-)

6 opmerkingen:

poetsie zei

O, die gaatjes, is zo herkenbaar. Ik verdenk mijn katjes ervan, als ze op schoot zitten. Dan willen ze nog weleens trappelen en de nageltjes gebruiken.
Wat een prachtige rozen....ben best nieuwsgierig. :-)

Anoniem zei

herkenbaar, alleen was het bij mij altijd mijn man die dat had: zijn lievelingskat (en die lag graag op zijn buik te slapen) die was inderdaad met zijn nageltjes niet zo voorzichtig en maakte daardoor wel eens een gaatje. Tot grote ergernis van mij, zeker als het net een nieuw t-shirt was.
Om er nou wat overheen te borduren zoals mijn moeder altijd doet: daar heb ik helaas geen tijd voor!
Dus hij heeft nu een grote stapel 'doehetzelf t-shirtjes' in de kast liggen want voor het net kan (mag) hij ze niet meer aan.... ;-)
groetjes,
Louise

Miriam zei

Ik dacht aan het scherpe puntje op het trekkertje van m'n broekrits de schuld te geven. Maar wat ook een logische is: schuren tegen aanrecht/wasmand/noem maar op zodat daar de stof eerder versleten is en er 'opeens' gaatjes in vallen. Mateloos irritant is het in ieder geval!!!

Groetjes
Miriam

Moois van mie zei

ik had het gisteren raar genoeg op mijn rug !

Anoniem zei

zilvervisjes??

Anoniem zei

Ik heb ook heel veel last van gaatjes op buik hoogte en verdenk de knoop van mijn spijkerbroek ervan de oorzaak te zijn..mijn aanrechtblad is zo glad als een aal dus dat is uitgesloten maar de knoop van m'n broek zit wel op de hoogte van het aanrechtblad. Ik ben niet groot .. 1 meter 56 dus ik denk dat lange mensen er geen last van hebben?? ben benieuwd naar meer reacties.

Ineke