zondag 22 mei 2011

E-book en boek

Ik ben al ongeveer een jaar aan het dubben of ik een e-reader zal kopen of toch maar niet...
Alle voor- en nadelen heb ik al ettelijke keren de revue laten passeren en ik heb de knoop doorgehakt: ik heb er een gekocht. Ik werd nog even aan het twijfelen gebracht toen ik bij een collega de iPad zag, maar alle extra's van dat gadget (zoals bijvoorbeeld internet, camera, wifi-aansluiting etc,etc) hoefde ik echt niet te hebben. Omdat ik het www al helemaal had afgestroopt naar ervaringen en aanbevelingen, was de keuze redelijke snel gemaakt: een Sony Reader Touch (PRS 650). 
Ik had geld gevraagd voor mijn verjaardag enkele weken geleden, dus dit is mijn verlate verjaardagscadeau geworden. De bestelling was binnen een dag in huis, dus nu ben ik bezig om de e-boeken die ik al had verzameld op de e-reader te zetten. Dan kan ik een enorme stapel boeken meenemen zonder met volle en zware tassen te hoeven sjouwen. Of ik de bijpassende omslaghoes zal aanschaffen weet ik nog niet, een exemplaat zelf maken moet toch niet zo moelijk zijn en het resultaat zal zeker stukken vrolijker ogen...
Toch kocht ik bij The Book Depository nog wel een "gewoon" boek:
Crochet Borders van Edie Eckman, ISBN 978-1-60342-538-4
Het boek bevat een verzameling van 150 kleurrijke gehaakte randen, met instructies voor het werken rond een hoek. Per rand zijn zowel het patroon in tekst uitgeschreven als in duidelijke werktekeningen.
Juist het haken om een hoek vereist aparte patronen, zodat er niet teveel of juist te weinig steken gemaakt worden. Ik vond er een aantal leuke randen in om te gebruiken voor mijn plaid waaraan ik bezig ben, maar daarover later meer.
Dit weekend brachten we op de camping door. Daar hadden we zaterdagochtend vroeg dit ongebruikelijke uitzicht vanuit de tuin en later verderop op het terrein:
Er werd een caravan gebracht en geplaatst op de uiteindelijke standplaats, altijd een spectakel om te zien.
Dit weekend was tot plezier van dochterlief het zwembad op de camping weer open, voorzien van een nieuwe laag coating kan het er weer even tegen. Ik vond het ondanks het zonnetje, toch nog behoorlijk koud water.....

5 opmerkingen:

Anneke van Diggelen zei

Mooi verjaardags cadeau heb je kocht.het scheelt heel veel sjouwen en in de vakantie altijd makkelijk om veel boeken bij je te hebben!!!
Dus geniet van je nieuwe aanwinst

Groetjes Anneke

poetsie zei

gefeliciteerd!
Heerlijk een eigen zwembad.

Moois van mie zei

ik krijg zin om er zo in te springen !

Tialda zei

Ik heb ook recent een E-reader gekocht en heb er al veel plezier van gehad op vakantie!! Scheelde zo'n 3 kilo gewicht in mijn koffer. Ook thuis ligt ie geregeld naast mij op tafel. Heb er inmiddels al bijna 90 boeken op staan... voorlopig kan ik vooruit! En jij ook ;-)

simoneannemone zei

Ik heb sinds september 2010 dezelfde e-reader en ik vind het, na even wennen, heerlijk lezen.

Heb de omslag er wel bij gekocht omdat ik dat net wat fijner vindt met vasthouden (vooral als ik in bed lees :-)

Saskia