maandag 3 januari 2011

Uiltjes

Ik weet niet waar de fascinatie vandaan komt of wanneer het is begonnen, maar ik vind uilen en uiltjes heel erg leuk. Inmiddels zijn ze ook "in" geworden, want je ziet ze steeds vaker verschijnen, zeker op het www..

De weblog "My owl barn" is helemaal gewijd aan uilen en uiltjes in alle varieteiten, je kunt er zelfs een heuse Owl lover kalender downloaden. Je kiest dan zelf het plaatje dat je wilt toevoegen.
Je kunt de meest leuke stofjes met uilen kopen, kijk hier maar eens als je owl fabric intikt.
Bij Embroidery Library hadden ze al enige tijd geleden een leuke collectie borduurpatronen waarbij de uil centraal stond.
Ik heb ze geborduurd op de omslag van een schrijfmap, zowel aan de voor-, binnen- als aan de achterkant staat een uiltje. Het schrijfmapje is met kartonnage techniek in elkaar gezet, de benodigdheden kun je hier vinden.

Vandaar dat ik ook als 1 van de 10 projecten voor 2011, het uiltje haken naar het patroon van Matawi op het lijstje heb gezet. Ik vind het uiltje schattig en daarbij steun je tegelijkertijd bij de aanschaf van het patroon het goede doel. Hier lees je daar alles over.

Bij bijouteriewinkeljes kijk ik altijd naar leuke uiljuwelen, maar echt veel is er niet te vinden. Mijn collectie is zeer bescheiden:: een broche en twee kettingen. Maar wat een prachtige exemplaren kun je verder via het internet aanschaffen, klik hier, hier en hier. Mijn exemplaren staan linksonder in de collage.

Een van mijn kerstcadeautjes was een pakketje uit de buurtwinkel, een boek over het decoreren van taarten met kaneel-boerencakemix van de Stichting 's-Heren Korenmolen te IJsselstein. Vanavond heb ik de cake gemaakt, wat extra appels erin voor de smaak. Het is helaas geen geurweblog, maar hij smaakte zoals hij eruit zag: heerlijk!

4 opmerkingen:

- zei

I just love the owls!

DOCKA zei

Wat een mooie uiltjes heb je gemaakt zeg! Zo wordt een schrijfmap echt heel leuk. Ik ben ook gek op uiltjes, vandaar dat ik een uiltje als logo van mijn 'merk' heb gemaakt (zie docka.nl) :-)

simoneannemone zei

Ik heb eigenlijk niets met uiltjes maar ik vind het borduursel op je schrijfmap wel heel erg leuk geworden!

Saskia

Anoniem zei

heb je de adventskalender van farbenmix ook gezien?