dinsdag 11 januari 2011

Mouwloos vest met blaadjesmotief

Na het olijfgroene vest, ben ik eigenlijk gelijk doorgegaan met het breien aan een mouwloos vest met ingebreid bladmotief. Stilzitten op de bank en alleen televisie kijken is aan mij niet besteed, ik word na een half uurtje onrustig en wil iets doen. Breien is dan de activiteit die ik gelijk met televisiekijken kan doen en zappende manlief niet alleen op de bank laat zitten. 
Dit vestje breide opnieuw heerlijk weg en was redelijk snel weer van de pennen. Dat kwam ook omdat voorpanden en achterpanden in 1 keer worden opgezet, gebreid en afgewerkt.
Op de voorpanden en middenachter wordt een bladmotief ingebreid. De mouwingang heb ik anders gebreid dan in het patroon staat aangegeven. Voor de mouwrand heb ik de laatste/eerste 3 steken gelijk in ribbelsteek gebreid. Zo is de mouwrand direct afgewerkt en hoefde ik geen aparte mouwbies aan te breien. Ik wist niet zeker of ik voldoende garen had, vandaar dat ik voor deze oplossing heb gekozen.
Maar goed ook, ik hield krap een half bolletje garen over.
Voor het afwerken hoefde ik alleen de schoudernaden te sluiten en de voorbiezen en halsbies aan te breien.
Het opspannen van het vest deed ik achteraf. Dat bleek niet zo handig te zijn, omdat dat op deze manier in 3 delen moest en niet meer in 1 keer kon vanwege de gesloten schoudernaden.
Patroon: Gebreid DROPS mouwloos vest met blaadjes patroon 
Model nr. U-596, " - Mooi en vrouwelijk!"
Gebruikt garen: Drops Paris, 10 bolletjes van 50 gram, kleurnummer 09, kobaltblauw
Naalden: 4 en 5 mm

Orchideeen vind ik prachtig en ik heb altijd wel een exemplaar in de huiskamer staan, soms maandenlang. Maar het overhouden van orchideeen en het weer opnieuw laten bloeien is aan mij niet besteed, het lukt me gewoon niet. Maar mijn moeder is er een kei in, haar vensterbank is gevuld met bloeiende orchideeen op het moment. Veel gekregen van anderen die er net als ik geen heil in zien en wat is ze blij als het haar wel lukt.
Geniet mee van de mooie fragiele bloemen:

2 opmerkingen:

simoneannemone zei

Wat een mooi vest heb je gemaakt. Mooie kleuren heb je weer gebruikt.

Vind orchideeën ook heel erg mooi om te zien. Ben alleen niet zo handig met planten.

Saskia

Anoniem zei

Orchideeën doen het bij mij ook altijd helaas maar een beperkte tijd, vorig jaar zomer stonden er nog een paar bijna dood te gaan met veel schildluis erop.
Ik heb ze omdat ze waarschijnlijk toch zouden doodgaan buiten in een rekje (kasje) gezet, en wat schetst mijn verbazing, even gingen ze wat achteruit en toen..... begonnen ze heel hard te groeien! Het werd koud, en ik heb ze toch maar weer binnen gehaald (wel met wat schildluis helaas!), en zowaar, er staat er nu een met een bloem eraan!