zaterdag 17 oktober 2009

Handwerk- en stoffenbeurs

Gisteren ben ik samen met twee vriendinnen op de handwerkbeurs in Ahoy, Rotterdam geweest. Er was veel te zien op gebied van handwerken, maar de quiltstandjes hadden naar ons idee toch wel de overhand. Er was ook een quilttentoonstelling, wellicht had dat daar mee te maken. Er waren ook diverse exposanten met allerlei soorten wol, kruissteekpatronen, kralen en een enkele stand met benodigdheden voor machinaal borduren. Maar desalniettemin hebben we ons prima vermaakt en veel gezien.
In een andere hal was een stoffenbeurs georganiseerd, heerlijk binnen met ook tal van kramen met allerlei soorten stoffen en fournituren.
Dit is de buit van de dag:
Beide stoffen zijn tricotkatoen met lycra, bestemd voor het maken van lingeriesetjes. De grijze heeft een licht zilverachtig stipje en wordt een bh met slips en hempje. De grijs met blauwe friemels maak ik dat ook van, maar dan aangevuld met een top met overslag en dan bedoeld als bovenkleding.
Op de andere foto staat van links naar rechts: rol wateroplosbaar vlies voor o.a. kantborduren (dikke variant), twee malletjes om strikken mee te maken en een daglichtlamp die je in een gewone lampenvoet kunt draaien. Ik heb grote fitting genomen, die komen in huis toch het meeste voor.
Voor een hele dag "beurzen" erg bescheiden, toch.......?