zaterdag 10 oktober 2009

3 B's

Ik ken de 3 J's en 3 K's of te wel K3, maar vandaag kreeg ik de 3e B binnen.
Je spreekt in raadselen zul je wel denken, maar ik moet toch enigzins blijven prikkelen om de aandacht van de lezers vast te houden....:-)))
Tijdens de zelfmaaklingeriedag heb ik wat spullen besteld die bij het lingeriemaken gebruikt worden.

Bij haar zag ik het Bustebolletje, op de zelfmaaklingeriedag was het bustebolletje in het echt te bekijken en daar heb ik er 1 besteld. Het lijkt me bijzonder handig voor het lingeriemaken. Nu nog een paddingbh (leren) maken, dat heb ik nog niet gedaan. Maar ook in het "normale" kledingmaken om naadjes te persen waar je niet zo makkelijk bij kunt, kan het prima gebruikt worden.


Ik was door mijn voorraad Beugels heen, dus bij haar bestelde ik een nieuwe voorraad. Ik heb al wel eens andere beugels geprobeerd, maar ik ben erg tevreden over deze beugels en ik heb het gevoel dat de andere versie het net niet voor mij zijn. Bovendien zijn mijn patronen getekend op deze beugels. Ze waren supersnel binnen, dus ik kan weer heel wat setjes maken.

Hier zag ik een Boek over het maken van lingerie, ik had het nog niet eerder ergens gezien. Het is een mooi boek met prachtige foto's en uitgebreide beschrijvingen. Wel in het engels, maar goed te volgen. Er worden allerlei soorten lingerie beschreven, alleen niet het maken van bh's. Veel uitleg en voorbeelden voor het maken van tops, nachtkleding en hempjes, vaak met allerlei soorten kant afgewerkt.
Voor de geinteresseerden:ISBN 978-1-84543-201-0 Sewing Lingerie door Linda Neubauer


Dus 3 B's voor lingeriemaken....
Verder bestelde ik bij haar een aantal klossen moussegaren in basiskleuren.
Bij het eerstvolgende lingeriesetje dat ik ga maken, zal ik het zeker gaan gebruiken. Op de coverlock, moussegaren in de grijper.

1 opmerking:

Jos van KloskaCreAtief! zei

Oh wat heerlijk allemaal, kan jij weer even lekker vooruit zo te zien!