maandag 4 augustus 2014

Deventer boekenmarkt

Gisteren vond in de boeken- en Hanzestad Deventer de 26e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. In totaal waren 878 kramen gevuld met vele duizenden boeken: ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Neder­land. De markt begon om 9.30 uur, maar al om 7.00 uur waren de eerste bezoekers aanwezig.
De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en werd dit jaar bezocht door ruim 130.000 personen. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De markt ken­merkt zich echter niet alleen door kwantiteit, maar ook door kwali­teit. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie. Daarnaast is er een omvangrijk randprogramma met muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten.
Wij gingen lekker makkelijk met de scooter op pad, tot vlak bij de kraampjes konden we parkeren.We liepen een stuk langs de IJsselkade, bekeken heel veel kraampjes met heel veel boeken in allerlei genres, variëteiten en talen. We aten een heerlijke wafel met verse aardbeien en een ijsje op de terugweg.
Wat hebben we een boeken gezien, niet geloven hoeveel... en al die mensen die op zoek zijn naar dat ene boek dat je mist of echt wilt hebben....Ik tikte een boek van Jamie Oliver (Happy Days with The Naked Chef) op de kop en het boek Sjaals Breien van Marie Connolly (staan ook allerlei bijzondere breisteken in).

2 opmerkingen:

simoneannemone zei

Lijkt me leuk om zo door de boeken te snuffelen.

Leuke boeken heb je gevonden.

Saskia

Corina zei

Dat zijn mooie boeken die je hebt gekocht.
Ik zou daar ook nog wel eens naar toe willen.

Corina