woensdag 21 augustus 2013

Vlinders in de tuin

Na een heerlijke vakantie in Italie en een weekje camping zijn we weer thuis en gaan we het gewone leven weer oppakken, morgen voor het eerst weer werken en over ruim een week begint ook het schoolleven voor dochterlief weer.
Zelfs deze laatste dagen van de vakantie kunnen we genieten van nog een aantal zomerse dagen,. Het zomerse weer is genieten voor iedereen die van vlinders houdt. In 2013 viel alles op zijn plek: een koel voorjaar zorgde voor voldoende eten voor de rupsen, en toen de vlinders wilden gaan vliegen werd het zomer en warm. Het Landelijk Meetnet Vlinders laat ook zien dat dit een van de beste vlinderzomers is van deze eeuw.
We hebben een witte en een paarse vlinderstruik (buddleja) in de tuin staan en die waren werkelijk overvol met allerlei soorten vlinders. Op de eerste foto heb ik geprobeerd dat zo goed mogelijk vast te leggen (als je de foto vergroot zie je het iets beter, door op de foto te klikken).
Op de andere foto's de verschillende soorten vlinders die ik zag:
Vlinderstruik overspoelt met vlinders 
En als laatste een gulzige hommel die helemaal bedekt was met stuifmeel bij het doorzoeken van de bloemen van de vlinderstruik. Wat kun je zo prachtig zien hoe het bestuiven van de bloemen in zijn werk gaat!


5 opmerkingen:

Dreamstuff zei

Mooi, zoveel verschillende soorten. Wij hebben ook een vlinderstruik en andere bloemen waar vlinders van houden, maar tot nu toe heb ik alleen kleine vos en koolwitje gesignaleerd. Leuk, dat er bij jou zoveel verschillende op bezoek komen!

Corina zei

mooie foto's van hele mooie vlinders, hou ik wel van in onze tuin zie je ze niet zo veel staan de verkeerde planten in wel de hommels en de bijen. Inderdaad een mooi gezicht zoals ze onder het stuifmeel zitten.

Corina

Bets zei

Prachtige foto's van de vlinders.
En die hommel tja de natuur is prachtig als je er maar oog voor hebt .Ik voel wel aan dat je inspiratie voor je borduurwerk op kan doen met al die mooie kleuren.
gr bets

Marian zei

Ja. met de vlinders is het helemaal goed gekomen...dit nare voorjaar is toch nog ergens goed voor geweest :)

poetsie zei

Heerlijk om de natuur in zijn volle glorie te zien, de foto's zijn prachtig.