dinsdag 27 augustus 2013

Snailmail

Snailmail betekent letterlijk: slakkenpost.
Het woord zegt het zelf eigenlijk al: het is post die met een slakkengangetje bezorgd wordt. Alhoewel toch ook wel binnen een dag of twee hooguit, maar natuurlijk niet zoals de post via sms, e-mail of whatsapp. In blogland is snailmail inmiddels een welbekende term geworden en zie je op allerlei blogs berichten verschijnen over ontvangen of verstuurde snailmail enveloppen.
Ik vroeg me af hoe je nu aan je snailmailadressen kwam om iets naar te versturen. Je gaat toch niet zomaar iemand een envelop met een bij voorkeur handgeschreven brief en spulletjes sturen..? Maar na wat surfen kwam ik via via op het blog van Tante Jannie en Tante Jannie's Postkamer terecht. Gevonden dus!
Tante Jannie is gek op snailmail en heeft voor de medeliefhebbers een "virtuele" postkamer ingericht. Nadat je je hebt ingeschreven krijg je een adres toegestuurd van een ander lid van de postkamer waar je je eerste snailmail naar toe kunt sturen. Het versturen en ontvangen van post gaat over en weer, zodra je iets heb verstuurd en de envelop is ontvangen, wordt je eigen adres doorgestuurd naar een ander lid van de postkamer en ga je een envelop ontvangen.
Vaak hebben de snailmailliefhebbers ook een blog, dus je kunt op het blog lezen wat deze persoon interesseert, leuk vind en bezig houdt en kun je de inhoud van de envelop hierop afstemmen. Je kunt zelf aangeven wanneer je een nieuw adres wilt ontvangen om post te versturen, als je dan iets minder tijd of zin hebt om mee te doen, heb je dat zelf in de hand. Reuze handig!
Ik heb me aangemeld en inmiddels mijn eerste snailmailadres ontvangen, nu nog even een leuk pakket samenstellen voor de ontvangster en in de brievenbus laten glijden.....wordt vervolgd......
En wil je even bekijken wat snailmailers elkaar zoal toesturen? Bij deze blogs krijg je daarvan een aardige indruk:
- Snailmail Magazine (klik)
- Zaanse Zolder (klik)
- Tante Jannie's Originals (klik)
- Haakjuffie (klik)
- Crealice (klik)
- Mme Nosenose loves mail
- De Postfabriek

3 opmerkingen:

Poesie Oh Hi! zei

Wat heb je dit goed beschreven zeg! Dank je wel voor de aandacht!

simoneannemone zei

Wat een leuk idee!

Het is toch altijd weer leuk om persoonlijke post te ontvangen (en dan heb ik het niet over rekeningen :-( en zo)

Saskia

Mme nosenose zei

Wat leuk dat je mijn blog benoemd! Dank je wel!