zaterdag 29 december 2012

Help, mijn man heeft boxen

Een natuurlijk spanningsveld in huis tussen man en vrouw is vaak de audioset. Voor leuke muzieksetjes met bescheiden boxjes halen mannen de neus op. Liever grof en lomp en vooral groot. Hoe groter, des te beter het geluid...schijnt....Ik deel mijn woning en leven met een echte audiofiel en ik, hifi-barbaar, hoor het verschil niet tussen mooi geluid en heel mooi geluid. Het enige verschil dat ik zie, is dat boxen, naar mate het geluid beter wordt, steeds groter worden. Wij schijnen boxen te hebben met een ge - wel - dig geluid. Dat mag ook wel, want ze komen tot boven mijn middel, staan midden in de kamer en zijn zwart..
Nu werd ik de laatste tijd regelmatig meegetroond naar grote zaken waar allerlei apparaten te koop zijn en wonderwel was de gang elke keer naar de speciale "boxenafdeling"....Na de boxenset passend bij de tv moest er kennelijk ook vervanging voor de ander boxen in de kamer komen. Ik had een klein sprankje hoop, dit keer misschien klein en fijn....Jammer, het zijn nog steeds grote boxen geworden, wel met houtprofiel om mij te plezieren, maar nog steeds groot.
En ijdele hoop werd terstond in de bodem geslagen toen ik vroeg of de boxen echt zo hoog naast of bijna boven de bank moesten komen: Ja, want anders hoor je het geluid tot helemaal niet? Deze slag om de inrichting heb ik dus jammerlijk verloren. Als het programma 'Help, mijn man heeft boxen' zou bestaan, was ik een gedroomde kandidaat.......jij misschien ook??

5 opmerkingen:

flowersandhome zei

Ja, ik ook, leef nu al jaren met die vreselijke dingen samen; maar als 't dat maar was.... Ik heb het intussen opgegeven, mijn droomhuis zal altijd wel een droomhuis blijven want een lekker gezellig haardvuur, dat ziet ie niet zitten, en dan die keuken, pppffff, en al dat grenen, overal gewoon, dus je ziet, het kan nog erger dan die afgrijselijke boxen alleen ;-)
Groetjes en fijn eindejaar toch, laat de boxen je stemming niet vergallen, en een zonnig 2013!
Marian

Corina zei

Heel herkenbaar, die van ons zijn wel klein maar staan toch op oog hoogte en eigenlijk moeten ze inderdaad op gehoor hoogte staan/hangen. Dan ook nog dolby suround. Ik hoor ook het verschil niet maar ach hij moet ook wat hé, ga ik wel achter de naaimachine herrie maken (hihi).

Corina

Tialda zei

Haha heeeeeeelll herkenbaar! Het toeval wil dat wij exact dezelfde boxen in de woonkamer hebben hangen, alleen dan in volledige zwarte uitvoering. Geven wel mooi geluid, dat wel. Maar het blijven grote dingen die hoog aan de wand moeten hangen... grrrr

Jos van KloskaCreAtief! zei

We kunnen samen in het programma Alice!

Marian zei

Heb ik geluk....dat mijn man niks om boxen geeft, en ik ook niet, wij vinden het al lang best als we wat horen...hoe de kwaliteit is maakt niks uit.
Maar mijne man komt wel altijd met vieze zandschoenen binnen...en dat is ook erg..voor de rest mag ik niet klagen...bemoeid zich niet met 'in huis' als de tv het maar doet...