donderdag 27 december 2012

Granny Ripple sprei klaar

In de rechterkolom onder het kopje "Werk in uitvoering" staat al maanden een foto van een half affe gehaakte sprei. De foto kan ik inmiddels bij de werkjes in uitvoering verwijderen: de sprei is afgemaakt de afgelopen dagen!!
De site van Attic 24 is een ware kleurexplosie met allerlei haakwerkjes in kleurige contrasten en met van een aantal van de getoonde projecten, bijbehorende patronen.
Het patroon van de granny ripple vond ik na de wooleaterdeken leuk om aan te maken en opnieuw niet een klein werkje, maar gelijk maar weer een sprei voor op het tweepersoonsbed in de caravan. Die was nog wel erg kaal en een sprei staat altijd zo netjes af en gezellig.
De kleurcombinatie van het garen stemde ik af op de rest van de kleuren in de (kleine) slaapkamer.
Ik koos voor ecru, groen, grijs, licht en donkergrijs gemeleerd en zwart. Het garen kocht ik bij de Wibra en is Saskia.
Als eerste heb ik het middenstuk gehaakt, ongeveer 1.40 meter breed. Voor de afwisseling van de kleuren heb ik voor wildverband gekozen, dus alle kleuren willekeurig door elkaar. Tussendoor keek ik wel of het een mooi beeld gaf qua afwisseling, maar geen vast patroon. Het is zo een verrassend afwisselend geheel geworden. Het eind van de gehaakte strook was wel iets breder geworden dan het begin.
Vervolgens heb ik de fleece zijstroken aan de gehaakte lap gemaakt. Daarvoor heb ik de gehaakte strook op het bed gelegd en zo de zijstukken er passend bij geknipt. Ik hoop dat het goed is gelukt, het moet nog in de uiteindelijke vorm gepast worden.
Tussen het gehaakte gedeelte en de fleece, heb ik een stoffen randje uit de naad laten komen. De randen van de fleecezijkanten heb ik als laatste afgewerkt met een bijpassend stoffen rand. De hoeken aan het uiteinde van het bed heb ik in de fleece verwerkt, zo hangt de rand aan zijkant en achterkant van het bed recht naar beneden en hangen er geen overtollige lappen te zwabberen.
Omdat het campingseizoen inmiddels achter de rug is, hangt de deken momenteel over de zijkant van de bank te pronken. Als we het nu even iets kouder vinden of gewoon omdat het lekker is, kruipen we even onder deze comfortabele sprei.
Patroon: Neat Ripple van Attic 24
Garen: Saskia van Wibra
Samenstelling: 100% acryl
Gebruikte naald: 4 mm
Hoeveelheid garen: zou het echt niet meer weten...
Ik koos voor de eenvoudige versie van een granny ripple patroon, maar er zijn heel veel mogelijkheden en patronen voor een granny ripple patroon. Kijk hier (klik), hier (klik) , hier (klik) of hier (klik) maar eens rond.

3 opmerkingen:

Corina zei

Zo dat is een klus geweest, maar het resultaat is heel erg mooi geworden. De kleuren bij elkaar zijn ook mooi net als het patroon. Hier zul je straks,net als nu heel veel plezier van hebben.

Corina

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat een heerlijke, maar vooral ook mooie deken!!

Ingrid zei

Wat een supermooie deken is het geworden!
En wat een mooie kleurtjes!

Hoeveel bollen heb je er voor nodig gehad?

Ik ben meteen volger geworden.

Groetjes Ingrid,