vrijdag 11 november 2011

Fluke sokken

Ik kocht bij DiLa, een bedrijf gespecialiseerd in etalagemateriaal, twee voeten om gebreide sokken op te kunnen opspannen. Bovendien kun je gebreide sokken op de voeten mooi fotograferen en komen de gebruikte patronen mooi uit.
Vandaag werden ze afgeleverd en kon ik ze gelijk gebruiken om een nieuw paar sokken te showen.
Patroon: Fluke door Laurie Lee van Alarming Female Design (gratis patroon)
Garen:  Regia 4-draads Uni Trends & Colors - 100 gram, de olijfgroene kleur die ik heb gebruikt is alleen niet meer te bestellen.
Samenstelling: 75% scheerwol/25% polyamide
Gebruikte naalden: 4 naalden, nummer 3
De sokken worden omschreven als "een simpel en rechttoe rechtaan kantpatroon voor sokken, die van boord naar teen gebreid worden en doet denken aan de toevalstreffer van een walvis en de golven van de zee".
Het patroon herhaalt zich over 16 steken en 6 toeren. Hoewel het patroon relatief eenvoudig is en snel uit het hoofd te breien is, geeft het patroon een heel leuk kantpatroon.
De gebruikte hiel in het patroon is een v-vormige kleine hiel. De teen is een ronde teen, waarbij de minderingen een soort van spiraal vormen door de tussenliggende averechte steken die geminderd worden. Erg leuke variatie van een teen vond ik.
De hiel is een versterkte hiel waarbij de steken verspringen. 

5 opmerkingen:

Hetty zei

Dat zijn hele mooie sokken geworden.
Leuk die sokkenhouders ik heb er ook 2 die staan dan gewoon rechtop.
Ik ga morgen als ik het boek 2 sokken tegelijk breien va boord tot teen,proberen op een rond breinaald sokken te breien.
Zal mij benieuwen of het lukt.
Groetjes Hetty.

Moois van mie zei

dat is eenb prachtig paar sokken !!!!!!

simoneannemone zei

Leuke sokken heb je gemaakt. Vind het het ook een hele mooie kleur wol.

Saskia

Frea zei

Mooiecombinatie van kleur en patroon. En het adres voor de "showvoeten" ga ik onthouden. Of misschien een idee voor 5 december.

Groetjes Frea

Anoniem zei

Als je zoiets draagt,ben je wel verplicht om op je sokken te lopen!! Want met schoenen aan, ziet niemand hoe mooi ze zijn!!

En........ was je deze zondag aan het frummelen met papieren rozen?

Ik wens je een creatieve week.

Groetjes Thea ♥