woensdag 30 november 2011

~Een bloemetje op woensdag ~ Lidcactus

Mijn oma had vroeger een enorme plant rond deze tijd van het jaar in haar huiskamer staan, die overdenkt was met prachtige rode bloemen: een lidcactus. Na de bloei verhuisde die dan naar de koudere zolder, om het jaar erop weer met een zee aan bloemen weer in de huiskamer te pronken.
De lidcactus is inmiddels aan een nieuwe opmars begonnen, bij Rob's grote tuinverbouwing zien we Rob wekelijks een enorme schaal of bak vullen met nieuwe varieteiten van de lidcactus.
Ik ben ook weer voor de lidcactus gevallen: ik kocht er drie in verschillende kleuren: een witte, hardroze en zacht oranje exemplaar.
Mijn keuze voor ~Een bloemetje op woensdag ~.
De lidcactus is een plant van het geslacht Schlumbergera, dat behoort tot de cactusfamilie. De planten zijn makkelijk te vermeerderen, omdat de stengel uit afgeplatte, losse leden bestaat. Een los stuk stengel zal, als het in de aarde gestoken wordt, makkelijk wortelen.
Tijdens het fotograferen van de bloemen, had ik een nieuwsgierige toeschouwer: leuk he?

Mijn uitdaging voor de maand november is af, maar omdat het al ging schemeren en ik zwarte stof heb gebruikt, werden de foto's niet mooi en duidelijk. Moet echt opletten om op tijd foto's te nemen als ik dat wil, het avondlicht geeft niet het mooie, gewenste resultaat. De foto's van de novemberuitdaging volgen zo snel mogelijk...
Van een vriendin kreeg ik dit schattige waximelichtje, gemaakt naar een voorbeeld uit het boek van Eline Pellinkhof: Eline's winterhuis.

2 opmerkingen:

Moois van mie zei

wordt dat ook niet ' kerstcactus ' genoemd ? Ik heb er ook 1 - al een erg oude trouwens - die me elk jaar een keer of 2 verblijd met prachtige overvloedige bloemen. En ik heb al meer dan een jaar een scheutje klaar staan om in grond te zetten... ik schreef er pas een blogje over : http://mooisvanme.blogspot.com/2011/11/hoe-slechter-da4gg4er.html

Marian zei

Oooh wat een nostalgie, een lidcactus, en natuurlijk is die weer 'in' want alles komt terug.
Ik heb zelfs ook nog heel oudbollig een verzameling cactussen in mijn kas staan, wat zo in de mode was in de 70-er jaren, tja dat krijg je als je niks weg kan doen :)
Ik heb de uitdaging niet gehaald, ben nog niet eens begonnen :( dus ik val af...
Het is hier ook zo vreselijk druk met werken 'en regelen, dat ik nergens zin meer in heb, maar ik ben erg benieuwd naar je zwarte creatie...