dinsdag 1 februari 2011

Gehaakte uiltjes

Ik heb me aangemeld voor de 10 in 2011, dus gezien het verstrijken van de tijd is het wel zaak om iets van dat lijstje te maken. Punt 10 van mijn lijstje heb ik gedaan, de uiltjes maken naar het patroon van Tamara van Matawi's Crea's. En ik heb de smaak te pakken, ik heb er gelijk maar een paar gemaakt.
Dochterlief vind ze geweldig en wil ze wel allemaal hebben voor allerlei toepassingen: aan haar schooltas, etui, sleutelbos etc etc.
Het patroon is prima te volgen, alleen heb ik ervoor gekozen om bij een aantal van de uiltjes de gehaakte ogen te vervangen door vilten oogjes. Het zwart van de ogen zijn zwarte hotfixsteentjes of ronde hotfix studs zoals bij het uiltje op de foto hierboven.
Het snaveltje haken vind ik nogal een gepriegel en vind ik niet echt mooi worden, dus ook daarvoor een hotfix steentje in omgekeerde druppelvorm en ook dat geeft een leuk effect.
Ik ga er zeker nog een aantal maken en heb daarvoor nog wat kleurtjes katoen ingeslagen.
Ze zijn ongeveer 5 cm hoog. De sleutelhangers had ik nog liggen, als ik reclame sleutelhangers krijg bewaar ik ze juist voor dit soort dingen.

Afgelopen zondag liepen we een rondje door de prachtige Krimpenerwaard. Tot onze verbazing zagen we in de polder op de boerensloten (was best wel brede sloot van ruim 3 meter) twee schaatsers bezig. Het geluid van het golvende en krakende ijs was heel goed te horen, maar het ging wel!

11 opmerkingen:

Between Me and You zei

I love those little owls, Alice, the colours are so pretty. Neither wonder your DD loved them so much! Did you use cotton yarn? I only ask because I bought lots of cotton yarn today which was on sale at my LYS but I have no idea what to do with it?lol
I love the pics of the ice skaters but I don`t go ice-skating anymore since I broke my wrist on the ice a couple of years ago!
Love your new look too.

poetsie zei

Wat een gezellige uiltjes, de kleurtjes passen ook in ons nieuwe lingeriethema ;-)

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat zijn ze schattig die uiltjes!

Marian zei

Wat een mooie uiltjes, je hebt er ook mooi garen voor gekocht, bij sommigen zit er een mooie glans over, en de hotfix als snaveltje is een super idee...

Anoniem zei

Wauwwwwwwwwwww die zijn leuk zeg. gr bets

Terrie zei

Ooo these are so cute - thanks for the link I might give these a try!

- zei

I just love the owls. What a beautiful place to visit, the Krimpenerwaard.

Tamara Gaal zei

Wat een mooie Uiltjes heb je gemaat! Leuk ook op een andere manier!

Groetjes Tamara.

Anoniem zei

Wow hoe maak je die?

Anoniem zei

Wow hoe maak je die?

Anoniem zei

Wow hoe maak je die?