vrijdag 19 augustus 2011

Voorbereidingen

Nog een weekendje en dat zit de vakantie er al weer op...:-(.
We hebben de afgelopen weken nogal wisselend weer gehad, niet echt zonnig en warm, maar daar gaan we het komende weekend dan maar dubbel en dwars van genieten.
De maand augustus loopt al weer bijna op zijn eind en ik heb nog een uitdaging staan (naast een aantal anderen voor dit jaar) om minimaal 1 keer per maand een kledingstuk te maken uit een patronenblad dat ik heb.
Nu ben ik al ruim 25 jaar lid van de KnipMode, dus exemplaren genoeg om uit de putten, maar de uitdaging geeft me in ieder geval ook aanleiding om ook echt iets te maken.
De voorbereidingen heb ik de afgelopen weken gedaan, driftig patronen overgetekend, geknipt en de patroondelen ook uit de stof geknipt.
Ik heb tot nu toe 4 modellen klaar liggen om in elkaar te zetten. Niet alleen uit de Knipmode, maar ook uit de Diana en Sabrina Vrouw heb ik patronen uitgezocht. Ik heb een duik genomen in mijn tricotlappen en daarom zal het meeste werk met de lockmachine gedaan worden. Dus dat zal vanaf volgende week op mijn to-do lijstje staan.
Onderstaand mijn schaal met appels van eigen oogst. Mooie rode blozende exemplaren van een boompje dat we in de tuin hebben staan. Ik weet niet welke soort appel het is, maar ze zijn heerlijk licht zoet/zurig van smaak.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zooo...je hebt nog grote plannen voor de laatste week van augustus!
Ook hier is het 't laatste weekend van de grote vakantie. Onze kleinkinderen moeten maandag ook weer naar school.

Je appeltjes zien er lekker uit! Maakt niet uit welk soort, als ze maar lekker zijn!

Fijn weekend.

Groetjes Thea♥

simoneannemone zei

Leuke patronen heb je uitgezocht voor de Uitdaging.
Wij hebben hier nog een week vakantie, de bedoeling is dat ik dan mijn uitdaging voor augustus ook afkrijg.

Extra lekker appels uit eigen tuin!

Saskia

poetsie zei

Wat herkenbaar, toen wij hier nog een Nederland bleven, nam ik ook altijd patroonbladen mee. Heerlijk om te doen.