woensdag 24 augustus 2011

~ Een bloemetje op woensdag ~ Lavendel

Voor ~ Een bloemetje op woensdag ~ is vandaag mijn keuze gevallen op lavendel (Lavandula). Ik heb een paar verschillende soorten lavendel in de tuin staan en als je er langsloopt en maar eventjes aanraakt komt de heerlijke geur je al tegemoet.

Lavendel is een halfheester. In een tuincentrum is de struik meestal bij de vaste planten gerangschikt. Niet verwonderlijk, omdat lavendel meestal op dezelfde wijze wordt gebruikt als vaste planten. Lavendel is een houtachtige plant en behoudt in de winter zijn grijsgroene blad.


Lavendel is vooral geschikt voor wat droge, maar humusrijke grond. Een plaats in de zon is onontbeerlijk voor een rijke bloei. Bij aanraking van het blad komt het lichtzoete aroma vrij. Lavendel is uitstekend geschikt om in een kruidenpotpourri op te nemen, het geurt lekker in je linnenkast of onder je hoofdkussen.
Meer bloemetjes op woensdag kun je bekijken op "Een sneller kloppend hart".


2 opmerkingen:

Elizabeth zei

Ik ben dol op lavendel, de kleur is zo prachtig... In de tuin heb ik het ook staan.
Helaas heb ik de uitgestrekte lavendelvelden in Frankrijk nog nooit in het echt gezien. We zijn altijd te laat in het seizoen op vakantie.
Maar de foto's alleen al zijn zo mooi...

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Eén van mijn lievelings planten, Lavendel.

Deze zomer een teil en een tobbe ermee gevuld en in onze vakantie heeft een Hovenier mij verteld hoe en wanneer ik ze moet snoeien.

Mooie foto's.

Groetjes Loes