zondag 28 augustus 2011

Midsomer MurdersMidsomer Murders (voor het eerst uitgezonden door ITV in Engeland op 23 maart 1997) is een Britse detective-serie, die zich afspeelt in het fictieve Engelse graafschap Midsomer. De eerste afleveringen zijn gebaseerd op de boeken van Caroline Graham. Daarna werd gebruikgemaakt van originele scripts. 
In de pittoreske dorpjes van Midsomer, die doen denken aan Agatha Christies Miss Marple en haar St. Mary Mead, vinden met enige regelmaat moorden plaats. De moorden en een heel scala aan andere misdaden moeten worden opgelost door de rechercheurs Barnaby en Troy (Barnaby en Scott vanaf serie 7 en Barnaby en Jones vanaf serie 9), die achter de façade van de op het oog idyllische dorpsgemeenschap duiken en dingen naar boven halen die het daglicht niet verdragen.
Ik ben een groot fan van deze detective-serie en probeer geen aflevering te missen. Dat lukt natuurlijk nooit helemaal, dus heb ik ooit voor kerst de verzamelbox gekregen van seizoenen 1 tot en met 5. De rest van de seizoenen tikte ik via Marktplaats op de kop.
Nu heb ik een familiefan erbij gekregen, die heeeeeel erg graag met me meekijkt: dochterlief!
Maar omdat het soms reuze spannend wordt, kijkt ze de afleveringen het liefst in gezelschap.
Afgelopen weekend hebben we door het regenachtige weer 3 spannende afleveringen uit de eerste seizoenen gekeken, leuk en spannend tegelijk.
Ik denk dat we de komende tijd samen nog wel wat afleveringen in de DVD-speler zullen laten glijden...
Haas+Sohn I control speksteen
Tussen de buien door, gingen manlief en ik kijken voor een andere houtkachel voor thuis. Manlief had zijn keuze al laten vallen op de Haan en Sohn I-2020.
Een robuuste, maar toch moderne houtkachel, die over 2 a 3 weken bij ons wordt afgeleverd.

2 opmerkingen:

Trendykim zei

Midsomer murders is inderdaad echt leuk om te kijken! Ik ben zelfs geweest in de regio van somerset en de omgeving is net zo mooi of misschien wel mooier dan op tv.

Groetjes, Kim
http://trendykim.blogspot.com

Tialda zei

Big Fan here too!!! Geweldige serie, zit altijd op puntje van de bank en die engelsen zijn zoooo goed in hun dialogen.