vrijdag 10 juni 2011

Maand van het spannende boek

Mijn omgeving kan wel eens kriegelig reageren als ik weer volledig verzonken ben in een boek.
Als het dan een spannend of pakkend boek staat de wereld om mij heen niet meer op zo'n prominente plaats. Als kind kon ik uren verdiept zijn in een boek en ik las toen al alles wat los en vast zat.
Huiswerk? Eten? Ik hoorde niets, zag niets of reageerde dan eindelijk met een glazige blik "huh"? - in gedachten nog bij "De vijf" of "Joop" (ter Heul).
Ik kan me nog steeds verliezen in een boek. Mijn voorkeur gaat uit naar spannende detectiveverhalen of thrillers, van Agatha Christie tot Saskia Noort en van Appie Baantjer tot Sue Grafton.
De maand juni is uitgeroepen tot Maand van het Spannende Boek, in boekhandels en bibliotheken worden acties gehouden en als je wilt kun je naar een feest van het spannende boek.
In de bibliotheek krijg je deze maand, zolang de voorraad strekt, een boek met 25 misdaadverhalen van nederlandse schrijvers. Ik heb een exemplaar opgehaald, want ik vind misdaadverhalen van nederlandse auteurs, die zich in Nederland afspelen altijd extra leuk. 
Op mijn e-reader, heb ik een aantal spannende boeken gezet die ik nog wil lezen.
De afgelopen week ben ik verdiept in de Millenium-trilogie van Stieg Larsson, die had ik nog niet gelezen.
Ik ben halverwege het tweede boek, "De vrouw die met vuur speelde". Zo spannend dat ik soms tot diep in de nacht nog lig te lezen...

Ik kon geen weerstand bieden aan deze bol Katia Ondas in creme met lavendelblauw, de sjaal staat op de pennen en zal dit weekend wel afgemaakt worden:

1 opmerking:

poetsie zei

Heerlijk een goed spannend boek, van je laatste boeken heb ik de films gezien, die zijn spannend! Laat staan de boeken....