maandag 13 juni 2011

Hotfix

Hot-fix stenen zijn sinds een aantal jaren niet meer weg te denken uit de hobbywereld en voor heel veel toepassingen te gebruiken.
Het unieke aan hotfix stenen is dat ze voorzien zijn van een hotfix laagje. Dit is een lijmlaagje dat smelt door verwarming met een hotfixapplicator.
Het steentje breng je aan op de ondergrond waarop je de steentjes wilt plakken. Zodra de lijmlaag is afgekoeld, is deze permanent aan de ondergrond bevestigd, de steentjes laten niet meer los. Kledingstukken die met hotfixsteentjes zijn versierd kunnen tot ongeveer 60 graden gewassen worden. Het is niet verstandig om het kledingstuk in de droger te doen. 
Er zijn veel verschillende soorten hotfixsteentjes: rhinestones, domestuds, nailheads, pearls, cabochons en nog veel meer. Hier lees je hoe de verschillende steentjes eruit zien en wat je ermee kunt doen.
Je kunt hotfixsteentjes gebruiken op kledingstukken, telefoonhoesjes, kaarten en dan ook nog op allerlei verschillende materialen.
Ik gebruik de steentjes vaak om een borduurpatroon extra accenten te geven.
Maar je kunt ook met een hotfixpatroon, een afbeelding maken met de steentjes en daarna ergens op strijken.
Hier vind je een handleiding hoe je een hotfixpatroon maakt met behulp van transferfolie en later opstrijkt.
Een filmpje over het maken van een hotfixpatroon met hotfixfolie, vind je hier.

Samen met dochterlief hebben we een tshirt met een hotfixpatroon versierd. Dochterlief maakte een koptelefoon van rode steentjes om op een zwart tshirt te strijken. Ik versierde een t-shirt met het paard van Ferrari in zilverkleurige hotfixsteentjes met daaronder Ferrari met zilverkleurig metallic garen geborduurd.
Heel veel hotfixpatronen vind je hier....vergeet niet het patroon in spiegelbeeld uit te printen, je strijkt immers het patroon in spiegelbeeld op je werkstuk.
Hotfixsteentjes met alle benodigde andere materialen kun je hier, hier of hier aanschaffen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hardstikke leuk!

Maar wel een echt geduldszaakje, niet?

Maar je hebt wel iets aparts op die manier!

Fijne week, groetjes Thea♥

poetsie zei

Heel mooi!Vergt veel geduld.

simoneannemone zei

Wat een mooie applicaties hebben jullie gemaakt.

Het is wel een geduldwerkje maar het is wel heel leuk om te doen. Gezellig samen met je dochter!

Saskia

Jos van KloskaCreAtief! zei

Ga je blogbijdrage zorgvuldig bewaren voor als ik nog een keer meer tijd heb. Ziet er erg leuk en mooi uit wat jullie hebben gemaakt.