woensdag 22 juni 2011

~ Een bloemetje op woensdag ~ Hortensia Annabelle

Dit keer heb ik voor ~ Een bloemetje op woensdag ~ gekozen voor een van mijn favoriete tuinplanten: de hortensia "Annabelle" (Hydrangea arborescens Annabelle).
De grote bloemschermen die van groen naar licht lime geel en daarna weer naar donkerlime kleuren, vind ik prachtig. Eerst in de tuin en later knip ik de bloemschermen om te laten drogen in huis. Ik heb achter de vijver tegen de omheining een rand van deze hortensia's. Ze staan er nu ruim twee jaar, maar ze moeten nog tot volle wasdom komen. In de achtertuin heb ik al een aantal jaren een struik staan en die heeft heel veel bloemen en die zijn ook behoorlijk groot.
Eind maart/begin april snoei ik trouw de Annabelles tot op ongeveer 10 cm van de grond en daarna zie je de nieuwe scheuten al snel opkomen. Dat is nodig omdat deze hortensia soort bloeit op nieuw hout. Een ‘Annabelle’ groeit snel, waardoor de takken soms wat slap zijn en met het gewicht van de grote bloemen in de zomer flink kunnen doorhangen. Achter de vijver heb ik daar geen last van, de rand van de vijver geeft voldoende steun. De andere struik ondersteun ik met draad en bamboestokken om de bloemen niet op de grond te laten belanden na een flinke regenbui zoals afgelopen weekend het geval was.

Meer bloemetjes vindt je vandaag weer op de site van Veronique: Een sneller kloppend hart.

Gisteren is de zomer begonnen. Op dringend verzoek van dochterlief blijven we in eigen land, nu maar hopen op mooi weer om te genieten van...

3 opmerkingen:

Thamar, zei

hoi hoi

Ja genieten hoor mooie foto zo.
Ik heb hem zelf niet in de tuin staan maar ze zijn super mooi.

Gr Thamar

brocantezussen zei

Ik vind Annabellen ook prachtig. Bij mij zijn ze een beetje zielig. Waarschijnlijk de verkeerde plek. Maar we hopen op beterschap... groetjes Annebeth

Een sneller kloppend hart zei

Prachtig je Annabella's...ik vind ze ook zo mooi alleen heb ik helaas geen plek in mijn tuin voor zo'n struik....dus geniet ik ervan bij anderen! :)

Veel groetjes, Veronique