donderdag 9 juni 2011

Honingbij shirt

Honingbijen werden door de Merovingen (dynastie van Frankische koningen) gezien als een symbool voor onsterfelijkheid en wederopstanding.
Ook Napoleon adopteerde de honingbij als symbool. Mogelijk dacht ook Napoleon nog dat het goed georganiseerde bijenvolk geleid werd door een koning: tegenwoordig kun je in Parijs in de Sainte Chapelle nog een goudkleurige bij als broche kopen, als souvenir aan Napoleon.

De betekenis van het borduursel dat ik op een witte polo plaatste, heb ik er later pas bijgezocht. Ik vond het een mooie borduring om te gebruiken op de rugpand van het shirt.
Voor de kleuren van het patroon heb ik de exacte kleuren van de kleurenkaart gevolgd. Op de foto's zie je de afzonderlijke kleuren op de klossen bij elkaar staan. Als je die zo ziet staan, kun je je niet voorstellen dat het bij elkaar zo'n mooi borduurwerk oplevert.
Langs de rand van de halsopening en de mouwen heb ik de roodbruine kleur uit het borduursel gebruikt om een sierrand te plaatsen. De witte standaard knoopjes van de polo heb ik vervangen door knoopjes in dezelfde kleur als het gebruikte contrastgaren.
Voor het borduursel op het voorpand van het shirt heb ik uit het grote borduurpatroon de kroon, viool en deel van de tekst gehaald en samengevoegd in Embird tot een kleiner borduurpatroon.

Patroon: French Napoleonic Bee Medley van Embroidery Library
Afmeting: 149 x 190,3 mm
Aantal steken: 57854
Gebruikt garen: kleurenkaart behorend bij patroon

Op de camping wilde iemand een verzameling helderblauwe emaille pannen weggooien...zonde!
Ik mocht ze meenemen en heb ze gevuld met verschillende bloeiende planten en vetplantjes. Ik was met de pannen al blij en met het resultaat nog meer.....

3 opmerkingen:

simoneannemone zei

Wat heb jij er een mooi en orgineel t-shirt van gemaakt!

Niet alleen het borduursel maar ook de randen bij de knoopjes vind ik mooi geworden.

Saskia

Jos van KloskaCreAtief! zei

Ik vind het gewoon KUNST wat je maakt met je borduurmachien! Wat een mooie combinatie heb je bij elkaar gezocht. Ennu, die blauwe pannen zijn ook super.

Anoniem zei

Idd zonde!! Mooie pannen en met de bloemen erin al helemaal!

Groetjes Thea♥