vrijdag 4 november 2016

Zwaardnaald of "Wingneedle" in de herhaling

In dit bericht (klik hier) legde ik al eens uitgebreid uit wat een zwaardnaald of "windneedle" is. In dit bericht (klik hier) liet ik zien wat er geborduurd was met een zwaardnaald en zelfs op een kaart.
De afgelopen twee vrijdagen hebben we de zwaardnaald in de herhaling gedaan bij de borduurclubs en wat een mooie borduursels kwamen daar weer tevoorschijn.
Zo leuk om te zien dat met ander soort of kleur garen en andere combinaties van stoffen een totaal ander resultaat geeft.
Als je met een zwaardnaald aan de slag gaat, kijk dan even voor de zekerheid of je machine wel geschikt is, als de naaldplaat een klein gaatje heeft (zie op bovenstaande foto aan de linkerkant), dan is je machine niet geschikt voor een zwaardnaald of wingneedle. Je kunt dan wel bijna hetzelfde effect krijgen door een jeansnaald 120 te gebruiken.
Wil je een zwaardnaald voor siersteken op je naaimachine gebruiken, kijk dan eens op dit bericht over een zwaardnaald voor siersteken van De Gelukkige Naaister (klik hier) 

2 opmerkingen:

Bets zei

Er waren weer super mooie dingen gemaakt

Anoniem zei

Wow, hoe doen jullie dat toch maar weer... Zo mooi en speciaal!
Voor mij is het allemaal chinees, ik kan niet eens een rechte lijn stikken met een naaimachine, en verder dan kruissteekjes ben ik ook niet gekomen bij het borduren. Maar ik geniet van jouw foto's!
Fijn weekend, Sigrid