vrijdag 14 oktober 2016

Geborduurde beroemdheden

Tijdens demonstratiedagen op een beurs borduur ik om te laten zien wat de machine zoal kan of wat je met materialen kunt op de borduurmachine. Op de Kreavak in Houten vorige maand heb ik een viertal beroemdheden uit de jaren '60 geborduurd.
Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Elvis en James Dean kwamen onder de borduurmachine vandaan. De ondergrond van het borduursel is bij alle 4 verschillend: vilt, flanel, satijn en katoen. De variatie in stof geeft bij elk borduursel een ander effect. Helaas is dat niet op alle foto's goed te zien.
De patronen worden geheel in de ring uitgeborduurd. Na het keren houd je alleen aan 1 van de zijranden een kleine opening die je met de hand moet dichtnaaien.
Mijn man vroeg zelfs waar ik de foto van Elvis vandaan had, hij had in eerste instantie niet eens in de gaten dat het een borduursel was.
De patronen zijn bedoeld als onderzetters. Ze zijn iets groter dan de meeste patronen die je ziet voor onderzetters, ik heb de maat 6x10 gebruikt. Maar dat vind ik toch een beetje zonde. Ik moet nog even bedenken hoe ik ze ga gebruiken, wellicht verzin ik er nog iets op zodat ik ze kan ophangen.

Patroon: Stars of old coasters van Sweet Pea Embroidery (klik hier);
Gebruikte stoffen: Craft Cotton Black Ombre Trends Cotton Print Des 2. (klik hier)

3 opmerkingen:

simoneannemone zei

Blijft leuk om te zien wat jij allemaal uit je borduurmachine weet te halen.

Saskia

Jos van KloskaCreAtief! zei

Ja, het zijn eigenlijk kleine schilderijtjes als ik ze zo zie! Erg mooi!

poetsie zei

Mijn blog heeft een poosje raar gedaan...
Ik heb duidelijk veel gemist, hoe ontzettend gaaf zeg!