vrijdag 21 oktober 2016

Boekenleggers

Er werd door een van de leden van de borduurclub een paar keer gevraagd om boekenleggers te gaan maken. Ik moet eerlijk bekennen, we waren er niet happig op.....nota bene boekenleggers....wie heeft die nog nodig? Maar toch hebben we ons laten overhalen om bij de vorige bijeenkomst boekenleggers te gaan maken. Tja, en dan nog maar een bekentenis: het was superleuk om te doen en er werden hele leuke boekenleggers gemaakt.
Ik maakte verschillende boekenleggers, de eerste set laat ik in dit bericht zien. Het zijn de "Book Huggers" van Anita Goodesign. Verschillende dierfiguurtjes die de boeken "omarmen" doordat de pootjes of vleugeltjes iets uitstaan van het lijf en dan aan de voorkant van een bladzijde komen te liggen als je de boekenlegger in een boek legt.
Ik borduurde de boekenleggers op scheurvlies en gebruikte verschillende kleuren vilt om de patronen te maken. Ook aan de achterkant komt vilt en als het patroon uit het scheurvlies wordt gehaald, zijn het door de dubbele laag vilt stevige boekenleggers geworden.
De randen van het scheurvlies die nog zichtbaar zijn, verwijderde ik met de soldeerbout (max 40 W). In een volgend bericht zal ik eens laten zien hoe ik dat doe en waarom.
Al met al een leuke set geworden en heel geschikt om cadeau te geven.
Gebruikte patronen: Book Huggers van Anita Goodesigns (klik hier).
En kijk nog even mee welke boekenleggers de andere dames van de borduurclub maakten:
 

6 opmerkingen:

simoneannemone zei

Ouderwets kan ook heel leuk zijn Alice :-)

Ik vind ze leuk geworden, je zou bijna weer een "gewoon boek" gaan lezen omdat je dan dit soort boekleggers zou kunnen gebruiken.

Saskia

Creadeliefje zei

Ze zijn super leuk geworden, en veel mensen hebben toch nog liever de papieren dan de digitale versie van een boek, ik ben daar in ieder geval eentje van.

Creadeliefje zei

Ze zijn super leuk geworden, en veel mensen hebben toch nog liever de papieren dan de digitale versie van een boek, ik ben daar in ieder geval eentje van.

conny's quilts en creaties zei

Ik vind die dieren boekenleggers van jou helemaal geweldig! zo eigenwijs kijken ze. Zo krijg je ieder kind misschien nog wel weer aan het lezen.
groetjes, Conny

Marian zei

Nou... boekenleggers zijn helemaal hot hoor... Er wordt weer heel veel gelezen,...
Ik doe b.v. ook mee aan de Hebban lees challenge, en met mij duizenden anderen....
er zijn speciale FB pagina's van lezen en boeken...
en er zijn ook al speciale Pinterest pagina's met boekenleggers...ik zou willen dat ik een borduurmachine had om zulke mooie te maken net jij gedaan hebt, maar dat is me een beetje te gortig om voor boekenleggers zo'n machine aan te schaffen :)

Crealice zei

superleuke boekenleggers