vrijdag 30 september 2016

Stipstijl workshop

Vorige week volgde ik samen met Bets een workshop stippelen op servies bij De Werkbank in Schoonhoven. Nienke van der Zwan van Stipstijl verzorgde de workshop.
Na een uitgebreide, duidelijke uitleg van de basisregels voor het stippelen, mochten we zelf aan de slag met de porceleinverf, de mallen en de vele maten houten stokjes om mee te stippelen.
Poeh, dat valt nog niet mee om een mooi rond stippeltje op een klein vierkant schoteltje te krijgen en zeker niet als dat nog een mooie cirkel moet worden en dan ook nog eens een leuk patroon en goed gevuld.
We werden verwend met koffie en thee en daarbij de zelfgemaakte dadelballetjes van Nienke. Het recept staat op haar FB-pagina. De avond vloog om, maar om half elf hadden we een mooi gestippeld bordje, dat alleen nog maar afgebakken moest worden. Dat heb ik de volgende morgen gelijk gedaan.
Nienke waarschuwde ons vooraf: stippelen is gevaarlijk verslavend. Ik kan me nog inhouden op het moment, maar moet bekennen dat ik stiekem al even heb gekeken waar je porceleinverf kunt kopen...
Nienke geeft workshops door het hele land, op haar FB pagina Stipstijl (klik hier), kun je daar alles over vinden en je aanmelden.


1 opmerking:

Marian zei

Leuk...ik ga maar niet, want net je aangeeft...voor je het weer heb je er weer een hobby bij, en ik kom al niet toe aan diegene waar ik ooit eens een workshop van gevolgd heb..