zondag 21 september 2014

Badges maken

Ook met de andere borduurclub zijn we weer begonnen na de vakantie. Leuk om elkaar weer te zien na een paar maanden, bij te kletsen en weer samen aan een project of techniek werken.
Dit keer kozen we voor het maken van badges. Het idee is dat er losstaande, helemaal afgewerkte applicaties worden geborduurd die later op allerlei voorwerpen vastgestreken kunnen worden.
Voor het maken van badges maak je gebruik van thermoapplique, dit is een soort folie dat je in de ring inspant en daarop borduur je vervolgens de badge.
Hier (klik) en hier (klik) vind je een uitgebreide handleiding hoe je de badges maakt met gebruik van thermoapplique.
De badges kun je nu op sporttassen, notitieblokken, jassen, rugzakken, schoenen, barbecuehoezen, laptoptassen, etc etc strijken. Als de badge eenmaal vastzit, dan zit ie vervolgens echt muurvast, ideaal op plaatsen of materialen waarop je niet zo makkelijk kunt borduren.
Op de foto bovenaan dit bericht , zie je een aantal van de badges die ik gemaakt heb, op de foto hierboven staan badges die tijdens de borduurclub gemaakt werden.

3 opmerkingen:

Corina zei

Wauw wat een mooie creaties hebben jullie weer gemaakt.
Altijd weer gezellig om in het nieuwe seizoen te starten.

Corina

Jeanne1964 zei

Wat leuk zeg, zo'n borduurclub lijkt mij ook super leuk.
maar dit ga ik ook een keer uitproberen.groetjes

Neeltje zei

Wat een leuke creaties. Thermoapplique is voor mij een nieuw begrip. Maar mijn handen kriebelen om nu de borduurmachine ook weer aan te zetten. hihi

Neeltje