vrijdag 30 mei 2014

Handdoekhangers

Als je op zoek bent naar een leuk cadeautje en in het bezit bent van een borduurmachine, dan is een handdoek met een geborduurde ophanglus een heel leuk en geschikt project.
Tijdens een van de bijeenkomsten van de borduurclub vorige maand, hebben we met elkaar handdoek en theedoek lussen geborduurd.
De lussen worden aan de punt van een keukendoek, gastendoek, theedoek of handdoek geborduurd.
Kort gezegd wordt de punt "verlengd" of "uitgebreid" met een borduursel dat aan de voor- en achterkant van de handdoek wordt versterkt met een applicatiestof naar keuze die past bij het gebruikte patroon.
De ophanglus maakt onderdeel uit van het borduurpatroontje en is een handige ronde opening. De rest van de handdoek hangt dan onder de geborduurde ophanglus aan het haakje in keuken of badkamer (of waar dan ook natuurlijk).
Er zijn inmiddels aardig wat verschillende thema's te gebruiken voor de ophanglussen zoals bijvoorbeeld groenten, fruit, sport, badkameraccessoires, keukenspullen en nog veel meer. Ik ben een fan van de patronen van Smartneedle en zij hebben heel veel verschillende patroontjes voor ophanglussen beschikbaar.
Ook gebruikten we een collectie van Husqvarna (Towel Magic, collection # 214), waarbij de hangers niet op de hoek van de handdoek, maar aan de rand gemaakt worden. De bloemenborduursels bestaan uit een combinate van twee patronen. De ene is de ophanglus, de andere borduur je onderaan de rand van handdoek als extra accent.
Op de foto hierboven zie je wat van de handdoekhangers die door de dames van de borduurclub werden gemaakt, leuk om de variatie in thema's en kleuren te zien.
Dit keer maakte ik de set met het eiermandje en het gebakken eitje op de bovenste foto. Ze vielen goed in de smaak, ze hangen niet in mijn keuken, maar zijn als moederdagcadeautje naar een andere keuken verhuisd.
Voor de volgende bijeenkomst van de borduurclub ontving ik deze enorme doos thuis (staat naast de tafel om te laten zie hoe hoog íe was), daarin een rol met vlies dat we gaan gebruiken voor een specifieke categorie patroontjes......wordt vervolgd......

5 opmerkingen:

Monique van den Berg zei

Wat een geweldige handdoekhangers. Handig zo een borduurmachine. Goh, wat zijn er toch leuke dingen te maken!

Groetjes, Monique

Jos van KloskaCreAtief! zei

wat een creativiteit!

Corina zei

Wat is dat leuk zeg die handdoek lussen die jullie hebben gemaakt.
Ben benieuwd hoor naar jullie volgende project.

Corina

Quiltswaen zei

Leuk om je eigen creatie terug te zien!!! Ben benieuwd hoor wat het de volgende keer weer gaat worden kan haast niet wachten!

Groetjes Quiltswaen

Bets zei

Ze zijn inderdaad super leuk. En het volgende project word ook weer erg leuk.