donderdag 1 mei 2014

Wilder februari 2014 ~ Luchtige ribbels

De tweede zending dit jaar van Tausendschon, de streng met handgeverfde Wilder sokkengaren, was een mengeling van groene, oranje, gele, turquoise  en creme tinten.
De strengen moeten nog opgewonden worden en normaliter doe ik dat met de wolwinder boven. Maar met het mooie weer van de afgelopen tijd, is dat een leuk werkje in de tuin. Dan wordt het dus een grote bol sokkengaren, anders twee losser opgewonden bolletjes.

Deze strengen hebben een grillig kleurpatroon en dat vraagt om een breipatroon dat daarmee wel goed tot zijn recht komt. Enige maanden geleden kocht ik een breiboekje in zakformaat bij een lokale boekhandel: "Breien to go: sokken". Veel mensen breien onderweg, bijvoorbeeld in de trein of bus, maar wie wil er nu onderweg een dik breiboek of - tijdschrift meeslepen? Het breiboekje in zakformaat is de oplossing voor dit probleem. Het past zelfs in de kleinste tas en is zo een ideale metgezel voor elke trip waarop gebreid kan worden. Er zit zelfs een naaddiktemeter bijgevoegd in een tabblad achter in het boekje, Op de aparte notitievellen achter in het boekje kun je je projecten, maten, garens en persoonlijke breinotities kwijt. Er zijn ook nog een boekje met accessoires en projecten met 1 bol wol.
Uit dit boekje koos ik voor het patroon van de luchtige ribbels om deze sokken te breien. Het is een combinatie van ribbels met ajourpatroon er tussendoor. In het patroon staat een jojo-hiel opgenomen, maar ik kon met deze beschrijving ondanks diverse pogingen geen fatsoenlijke jojo-hiel breien. Ik kwam er gewoon niet uit, dus maar weer een gewone hollandse hiel gebreid. De teen werd een ronde teen.
Het grillige kleureffect van de Wilder strengen vind ik een grappig effect geven aan de sokken, het is weer totaal anders dan de Unikat strengen die ik vorig jaar ontving.
Patroon: Luchtige ribbels uit Breien to go: sokken breien
Garen: Wilder no. 0214 van Tausendschon
Samenstelling: 75% scheerwol, 25% polyamide
Looplengte: 420 meter, 100 gram
Gebruikte naalden: 2,5 mm

5 opmerkingen:

Unknown zei

Wat een leuk blog heb je!
En wat een leuk stukje heb je geschreven bij deze schitterende sokken. Je hebt mij op een idee gebracht, ik ga morgen direct kijken bij de boekhandel of ik dat boekje kan kopen, en anders bestel ik het wel.
Ik kom graag eens terug om te lezen.

Creatieve groetjes van Anna Martijne

Gondalien zei

Mooie sokken zijn het weer geworden. Dankzij jouw fantastisch mooie sokken ben ik ook bezig met mijn eerste paar uit het boekje sokken brei je zo.

Corina zei

Mooie sokken zijn het geworden hoor, en die wol is wel heel erg gaaf.

Corina

Ellen zei

Mooie sokken! Ik heb het boekje ook, maar nog niets uit gemaakt.

Amarins zei

Ze zijn werkelijk schitterend, wat een prachtig wol ook!
Groetjes, Amarins