vrijdag 10 januari 2014

Kaneelappels uit de oven

Voor kerst kreeg ik verleden jaar een setje van 4 kleine stoofpotjes. Het ligt het meest voor de hand om daarin dan ook echte stoofpotjes te maken. Maar je kunt er ook heerlijke nagerechten in maken, deze kaneelappels maakte ik uit het boek "Mini-stoofpotjes" van Le Creuset.

Benodigdheden voor 4 stoofpotjes:
- 4 appels
- 50 gram basterdsuiker
- 1/2 koffielepeltje kaneelpoeder
- 1/2 koffielepeltje versgemalen nootmuskaat
- 50 gram boter in blokjes
- 20 cl ahornsiroop

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de 4 potjes met olie.
Was de appels. Snijd het hoedje van elke appel (maak met een mes een cirkel rond het steeltje) en houd het apart. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel. Plaats in elk potje een appel.
Meng 50 gram suiker met de kaneel en de nootmuskaat. Vul elke appel met 1 eetlepel van dit mengsel (houd de rest apart) en verdeel de helft van de boter over de appelen. Zet elke hoedje terug op de juiste appel. Plaats 35 minuten in de oven.
Smelt intussen de resterende boter in een kleine steelpan. Voeg de kruiden en de ahornsiroop toe en laat de saus inkoken tot de helft.
Giet zodra de appelen gaar zijn 1 eetlepel saus over elke appel en dien onmiddellijk op en smullen maar....

3 opmerkingen:

Marian zei

Dat ziet er lekker uit..en heb het recept net gelezen, en dat klinkt ook lekker, een soort van appelbollen in een pannetje i.p.v. in bladerdeeg dus, lekker en gezond...ik ga ze ook proberen te maken, ik heb alleen niet van die pannetjes, maar in een klein bakblikje of vuurvast schaaltje zal het ook wel gaan...

simoneannemone zei

Wat een leuk idee om zo de pannetjes te gebruiken.

Echt een recept om hier ook uit te proberen (als de keuken klaar is)

Saskia

Bets zei

Ziet er heerlijk uit en leuk met die pannetjes. Het recept lijkt me ook fijn om voor grote gezelschappen te gebruiken dus ga ik ook eens uit proberen maar dan moet ik eerst weer eens een sas dag hebben hihihihihi