maandag 6 januari 2014

Bella Fiori schrijfset

Afgelopen november hebben we bij een van de borduurclubs gewerkt met schoolbordstof. Dat hebben we al eens eerder gedaan en toen werden er al leuke projecten mee gemaakt (klik hier). Ik maakte toen van de schoolbordstof een geborduurd memobord (klik hier).
De naam zegt het eigenlijk al, het is stof waarbij je met een schoolbordkrijtje op kunt tekenen en schrijven. Bovendien kun je het naaien en op borduren en dat geeft weer hele nieuwe verrassende toepassingsmogelijkheden.
Dit keer heb ik ervoor gekozen om de schoolbordstof als applicatiestof te gebruiken. Als basis voor de patronen heb ik een rode vilten schrijfset genomen. Deze schrijfset bestaat uit een grote schrijfmap waarin een schrijfblok geschoven zit (ruim A4 formaat), een kleine schrijfmap (A5-formaat), een grote hoes voor een tablet, een kleine hoes voor een forse smartphone of MP4-speler en een etui. De set was enige tijd geleden te koop bij het Kruidvat in verschillende kleuren, helaas razendsnel uitverkocht. Maar op zich zijn de afzonderlijke onderdelen eenvoudig na te maken van vilt, dat zou op zich niet zó veel werk zijn. En dan leuk om allerlei andere kleuren te kiezen dan de rode, grijze of roze variant die te koop waren.
De patronen van Huups vind ik erg leuk en kleurrijk en daaruit koos ik de collectie Bella Fiori om te gebruiken op deze schrijfset in combinatie met de schoolbordstof.
Voor de kleuren van het borduurwerk gebruikte ik turquoise, rood, fuchsiaroze, zacht roze, denimblauw en heldergroen. Bewust heb ik deze kleuren in de verschillende borduurpatronen gevarieerd om een levendig resultaat te krijgen.
Voor de voorkant van de grote schrijfmap heb ik het grote ronde borduurpatroon eerst op de schoolbordstof geborduurd. Daarna heb ik de ronde vorm van het geborduurde patroon aan de bovenkant op de schoolbordstof terug laten komen en uitgeknipt. Met een dichte zigzagsteek heb ik daarna de applicatie met de naaimachine op de voorkant van de schrijfmap vastgezet. Het was even lastig om de zigzagsteek zo kort langs de drukknoop op de voorkant van de map te laten lopen.
Bij een aantal van de patronen heb ik rode organza als applicatiestof onder de borduurpatronen gebruikt. Het is niet bijzonder opvallend, maar het geeft net een kleine extra glans onder de borduurpatronen.
Het turquoise balletjesbandje heb ik bij de grote hoes tussen de voor- en achterkant uit laten piepen, vond ik wel een leuk extraatje. Bij de kleine hoes naaide ik daarvan een randje langs de flap en bij de etui maakte ik er een lintje van voor de ritshanger.
Voor een mooi resultaat heb ik daar waar dubbele onderdelen waren, deze losgetornd van elkaar, je kunt dan overal veel beter bij en later naai je het zo weer in elkaar.
De onderdelen voor de etui heb ik als badge gemaakt, losse onderdelen die ik er later met de strijkbout op vast heb gezet. Om een goed plakkende badge te maken gebruik ik thermoapplique, makkelijk in gebruik en de badge zit later muurvast op de ondergrond. Hier (klik) vindt je een uitgebreide handleiding hoe je het gebruikt.
Leuk resultaat geworden al zeg ik het zelf. Ik heb nog een grijze en roze set, nu bedenken wat ik daar op zal zetten.
Patronen: Bella Fiori van Huups
Afmetingen: grootste patroon 104.30 mm x 178.20 mm, kleinste patroon 51.50 mm x 32.90 mm
Aantal steken: grootste patroon 17.932 steken, kleinste patroon 2.121 steken
Gebruikt garen/kleuren: rood, hard roze, turquoise, helderblauw, helgroen, zachtroze

5 opmerkingen:

Amarins zei

Schitterend mooi! Groetjes, Amarins

Bets zei

Mooi geworden .Breng je het vrijdag mee? gr bets

Dieneke Knikker zei

Super!

Corina zei

Dat is mooi geworden. Wat een leuk idee om het zo te doen.

Corina

Neeltje zei

Wauw wat een schitterende creatie is dit weer. Je overtreft jezelf iedere keer weer!

Neeltje