zaterdag 14 december 2013

Coquelicot Shawlette ~Sofie Gelfi Designs

Met het Fenna garen in de heldere kleuren maakte ik al eerder een South Bay Shawl, heerlijk kleurrijk en lekker warm. Maar ook ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik mijn hand ook op een aantal bollen in de andere kleuren kon leggen, wat een geluk was dat!
Ik ben bewust gaan zoeken naar een sjaal, shawlette of col die ik voor dit garen geschikt vond en net even weer iets anders is dan ik op het www al zag langskomen.
Via via kwam ik op de Ravelry pagina van Sofie Gelfi terecht en daar zag ik de Coquelicot Shawlette staan, perfect voor het Fenna garen in de rood/groen/paars/turquoise variant en ik had er ook genoeg bollen van om hem ruim te kunnen maken.
De Coquelicot Shawlette wordt gehaakt in banen die beginnen in de kleine punt en door meerderingen aan 1 kant van de randen steeds iets breder worden. De gehaakte schulpen aan de buitenrand worden tegelijkertijd aan de banen gemaakt, voordat je met de volgende baan verder gaat.
In het begin haken de banen snel, ze zijn tenslotte nog niet zo breed, gaandeweg worden ze langer en neemt het meer tijd in beslag.
De banen worden eenvoudig opgebouwd met stokjes en lossen, de schulpen aan de rand moeten de aandacht naar de shawlette trekken. Als laatste wordt een picotrandje langs de rest van de sjaalkanten gehaakt.
Het lijkt uiteindelijke een vreemde vorm geworden te zijn, maar toen ik de shawlette omdeed zoals op de voorbeeldfoto ging 'ie pas mooi vallen. Ik kan hem ruim 3 keer omslaan of minder als het minder koud is, met of zonder sjaalpin vastzetten. Ik haakte een totale lengte van ongeveer 175 cm, in het patroon staat ongeveer 145 cm aangegeven.
De kleuren komen in dit patroon heel goed tot zijn recht en wisselen elkaar regelmatig af.
Het is een heerlijke shawlette geworden die ik met veel plezier ga dragen.
Patroon: Coquelicot Shawlette van Sofie Gelfi
Gebruikt garen: Fenna
Gewicht: 350 gram
Gebruikte naald: 4,5 mm
Het garen dat ik overhad heb ik geruild met Jacoba tegen een andere kleur Fenna. Zij kon haar project ermee verder haken, ik kan verder aan mijn volgende Fenna project...

5 opmerkingen:

Elizabeth zei

Wat heb je dat prachtig gedaan!
Je hebt het allemaal goed uitgekiend, en moet je zien wat een schitterend resultaat.
Super veel plezier met je sjaal!

grtjs, Elizabeth

Monique van den Berg zei

Wat een geweldig mooie sjaal heb je gehaakt. Ik zoek ook nog een patroontje want ik heb ook nog wat fenna over maar net geen 3 bollen meer. Als ik dat had geweten dan had ik toch meer gekocht destijds.
Veel plezier met je sjaal maar dat gaat zeer lukken lijkt me.
Groetjes, Monique

Jos van KloskaCreAtief! zei

prachtig, zowel de kleuren als het patroon!

heidi zei

Echt een geweldig mooie sjaal is het geworden! Ik ben met dezelfde kleur Fenna bezig, gecombineerd met twee andere effen kleuren. Als ik dit patroon eerder gezien had, weet ik zeker dat ik ook deze gekozen had, want nu ben ik aan het breien en ik moet zeggen, haken is veel leuker!

Corina zei

Wauw die is gaaf geworden zeg. Mooie kleuren en ik vind het patroon ook heel erg mooi. Snap dat je daar veel plezier van gaat hebben.

Corina