woensdag 25 december 2013

Amaryllis

Rond de kersttijd heb ik altijd wel een amaryllis bol of meer in de kamer staan, ik vind ze mooi bij kerst passen. De amaryllis is binnenshuis heel gemakkelijk in bloei te krijgen. Oorspronkelijk komt deze bloem uit zuidelijk Afrika, maar nu voelt ze zich erg thuis in onze huiskamers.

Amaryllis planten is niet moeilijk. Het enige wat ze nodig hebben is warmte en een beetje water. Vooral de eerste weken na het planten is warmte voor de amaryllis echt belangrijk. Hoe warmer ze in het begin staan, hoe mooier de amaryllis wordt.

Ik heb op het moment twee rode en twee witte exemplaren in de bloei staan en wat zo bijzonder is aan deze bollen: ze bloeien voor de tweede keer uit dezelfde bol en dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.

3 opmerkingen:

Mariette zei

Mooi he, ik heb er ook elk jaar eentje staan en ook nu weer een prachtig in bloei. Fijne avond!

Moois van mie zei

ik heb er nog eens 1 gekocht - dat was namelijk lang geleden - in den aldi, maar ze groeit zo traag ! Ik denk nog geen 5 cm op 2 weken ! Ben benieuwd of daar ooit een bloem aankomt !

Corina zei

Ze zijn zeker mooi die van mij die gaan nu de lucht in ik den nog een week dat ze dan in bloei staan. Het was nog zoeken want ik wilde perse witten.

Corina