vrijdag 29 november 2013

Glynis sokken ~ unikat september 2013

Het patroontje van de Glynis sokken van Cookie A lijkt ingewikkeld, maar is voor de enigszins gespannen kantbreisters goed te doen. In het patroon worden steken driedubbel samengebreid en dat vergt enige handigheid. Om drie rechte steken samen te breien, begin ik met twee rechte steken samen te breien en haal de derde steek over deze samengebreide steek heen. Veel makkelijker dat te moeten prutsen met 3 steken tegelijk.
Ook dit patroon is met opzet a-symmetrisch ontworpen, net zoals bij de Devon sokken. De herhalingen van het patroon op de bovenvoet maakt dat de linker- en rechtersok niet hetzelfde zijn, maar dat valt niet of nauwelijks op. Het is dat het in de beschrijving van het patroon staat..
Het kostte enige tijd voordat ik het patroontje enigszins onder de knie had zonder elke keer op het patroon te moeten kijken. Maar breien zonder de tekening in de buurt heb ik niet gedaan, een vergissing in het patroon was zo gemaakt. Verraderlijk eenvoudig vond ik het patroontje niet echt, wel een leuk effect in het uiteindelijke resultaat.
De streng wol was dit keer een mengeling van een lichte aquablauw, ecru met mosgroen en was Atoll genoemd.
Patroon: Glynis van Cookie A uit het boek Sock Innovation
Gebruikt garen: Unikat des Monats van Tausendschon
Samenstelling: 75% scheerwol, 25% polyamide
Gewicht en looplengte: 100 gram, 420 meter
Gebruikte naalden: 2,5 mm

1 opmerking:

Ingrid zei

Je hebt het supermooi gedaan!
Het is voor mij iedergeval vrij ingewikkeld.
En mooie wol ook!

Fijne zaterdag!

Groetjes Ingrid.