dinsdag 5 november 2013

Amethyst ~Berniolie Designs

Op de blog van Jeannet Jaffari, "Blij dat ik brei", wordt bijna elke dag een bericht geplaatst met een brei-, haak of ander creatief idee. Enkele weken geleden was dat een shawl van Berniolie Designs die ik erg leuk vond. Op de site van Berniolie Designs werd mijn aandacht echter naar een ander patroon getrokken: de Amethyst. Het wordt een capelet genoemd en als je dit woord wilt vertalen, kun je geen vertaling naar het Nederlands vinden. Ik houd het maar op een capeje, een soort omslagkol...enfin, de foto's moeten maar voor zichzelf spreken...
Ik koos voor het garen Bianca van Wibra. Dit is een gemeleerd garen met kleurverloop, deze kleur is petrolgroen met geel en roze. Er komen per seizoen andere kleuren in de winkel, als je dus zeker wilt zijn dat je genoeg garen hebt voor een bepaald project, neem dan voldoende garen van een bepaalde kleur mee. De bollen die je overhebt kun je altijd terugbrengen.

Het patroon is eigenlijk heel eenvoudig. Na het opzetten van ruim 80 steken worden er afwisselend banen in rechte en averechte steken gebreid. Aan de onderkant worden horizontale banen gebreid, die een schulp krijgen door alleen maar rechte steken in de verticale banen te breien.
Het verticale patroon wordt 12 keer herhaald en de beginbaan nogmaals als eindbaan, afkanten en klaar is de capelet.
Je slaat de capelet om je hals en speld hem met een mooie sjaalspeld vast op je schouder. Ik had nog een parelmoeren speld die er mooi bij past. In het patroon wordt geadviseerd om vrij strak te breien om ervoor te zorgen dat de opstaande kraag ook mooi omhoog blijft. Ik heb een vaste hand van breien, dus dat is goed gelukt. Ik vind de capelet erg leuk geworden, dit smaakt naar meer....met de Stella ben ik inmiddels op de helft van het patroon....
Patroon: Amethyst van Berniolie Designs
Gebruikt garen: Bianca van Wibra, 3 x 100 gram
Kleurnummer: 70198 (petrolgroen met roze en geel)
Gebruikte naalden: 4 mm
Deze "bolletjes wol" vond ik in de plaatselijke woonwinkel, ik vond ze zo leuk! Zonde om ze op te branden, ze staan voorlopig nog wel even in de vensterbank.

4 opmerkingen:

Dreamstuff zei

Wauw wat een leuk patroon en mooi gemaakt.

Ingrid zei

Heel mooi patroon zeg!
Ik krijg ook zin om dat te breien!

En je kaarsjes zijn echt heel grappig!

nelleke markesteijn zei

Prachtig geworden. Ik was door hetzelfde blog van Jeanet geïnspireerd,maar het is wel de Izusu geworden. Ga nu kijken of ik bij de Wibra dit Bianca garen kan vinden, dus thnx voor de tip!

poetsie zei

wat een mooi patroon, daar zul je veel draagplezier van hebben.